subota, 16. februar 2019.

Otvoren Međunarodni turnir u hokeju za žene

Član Gradskog veća Filip Marjanović otvorio je danas u Sportskom centru „Voždovac” Međunarodni turnir klupskog prvenstva Evrope u dvoranskom hokeju za žene.

Marjanović je zahvalio Evropskoj federaciji dvoranskog hokeja što je odlučila da se ovaj turnir održi u Beogradu i istakao da će naš grad ispuniti očekivanja.

– Beograd se do sada pokazao kao odličan organizator vrhunskih takmičenja i nemam sumnje da će naši gosti biti zadovoljni organizacijom i gostoprimstvom. Dvoranski hokej je sport koji kod nas nije zastupljen u većoj meri i mislim da će ovakva takmičenja doprineti njegovoj popularizaciji. Grad Beograd će se svakako truditi da i ubuduće sport popularizuje u svim njegovim disciplinama – istakao je Marjanović.

Predsednik Organizacionog odbora ovog takmičenja Milan Bojović kazao je da se radi o jedinstvenom takmičenju koje je u Beogradu organizovano sa ciljem da se ovaj sport što više približi javnosti i naglasio da se radi o jednom od najstarijih olimpijskih sportova.

Takmičenje traje od 16. do 17 februara, a učestvuju ekipe „Porvo” iz Finske, „Ukimeroni Kutaisi” iz Gruzije, „Kopenhagen” iz Danske i domaćin – ekipa BASK iz Beograda. Danas i sutra biće odigrane po četiri utakmice, a finale će biti održano sutra u 15.15 časova u hali Sportskog centra „Voždovac” na Banjici.

Organizatori takmičenja su Hokejaški klub BASK i Savez hokeja na travi Srbije i Beograda, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda.