subota, 16. februar 2019.

Gradska inspekcija obustavila radove kompanije „Telekom”

Dežurna inspekcija Grada Beograda obustavila je danas radove bez dozvole koje je kompanija „Telefonkabl” za račun investitora „Telekom Srbija” izvodila u Ulici Veljka Lukića Kurjaka kod broja 10, u parku oko zgrada, na teritoriji gradske opštine Savski venac.

Na osnovu prijave građana da se u parku izvode radovi bez dozvole, na teren je izašla dežurna inspekcija Grada Beograda koja je zatekla radnike kompanije „Telefonkabl” kako kopaju rov u parku. Utvrđeno je da je investitor radova „Telekom Srbija”, a kako izvođač nije imao nijednu dozvolu, radovi su odmah obustavljeni. Utvrđeno je da izvođač nema ni projekat, ni saglasnost JKP „Zelenilo – Beograd” za iskop rovova i redukciju stabala. Protiv izvođača i investitora biće podnete prijave i pokrenut postupak u skladu sa zakonom.

Grad Beograd upozorava sve koji kopaju na javnim i saobraćajnim površinama, bez obzira da li su u pitanju državne ili privatne kompanije, da moraju da imaju dozvolu nadležnog organa za izvođenje takve vrste radova kao i plaćene takse Gradu Beogradu. Od početka ove godine sprovodi se politika „nulte tolerancije” kada je u pitanju bilo kakvo raskopavanje ulica, trotoara, parkova ili dečijih igrališta, kao što se ista politika sprovodi i kada je u pitanju bespravna gradnja. Zato se pozivaju sve kompanije koje planiraju da izvode bilo kakve radove na javnim površinama da pribave odgovarajuće dozvole od nadležnih gradskih i opštinskih organa.