nedelja, 17. februar 2019.

Grad privremeno oduzeo još dva vozila od „divljih taksista”

Komunalna policija Grada Beograda i Saobraćajna inspekcija Grada Beograda juče su privremeno oduzele još dva automobila od „divljih taksista”, što znači da je od 29. decembra 2018. godine, od kada su počela da se primenjuju nova zakonska ovlašćenja, oduzeto 39 automobila.

Vozilo marke „reno” oduzeto je od lica D. B. iz Beograda. Utvrđeno je da je ovaj „divlji taksista” brisan iz registra taksista koji se vodi pri Agenciji za privredne registre, a da je koristio tablu taksi udruženja „Aurora taksi”. Vozilo marke „sitroen” privremeno je oduzeto od lica B. V. iz Beograda. I ovaj „divlji taksista” je brisan iz registra taksista koji se vodi pri Agenciji za privredne registre a imao je tablu „Alfa bel” taksi udruženja. 

Protiv taksi udruženja „Aurora taksi” i „Alfa bel” biće pokrenut postupak. Ako se utvrdi da su ova udruženja izdala taksi table nelegalnim taksistima, u skladu sa zakonom biće kažnjena.

Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija vrše privremeno oduzimanje nelegalnih taksi vozila, primenjujući nova zakonska ovlašćenja koja su data Kkomunalnoj policiji. Ova aktivnost će biti nastavljena sve dok na teritoriji grada Beograda bude nelegalno radio poslednji „divlji taksista”, navodi se u saopštenju.