petak, 22. februar 2019.

TOB u evropskom projektu „Smart City Hospitality – SCITHOS”

Turistička organizacija Beograda učestvuje u radionici evropskog projekta „Smart City Hospitality – SCITHOS” koja se danas održava u hotelu „Moskva”.

Predstavnici turističke privrede, studenti i novinari imaće prilike da prisustvuju tribini čiji su učesnici iz Univerziteta primenjenih nauka iz Holandije (Breda University), Instituta za istraživanje iz Norveške (Vestlandsforsking), Univerziteta iz Beča za istraživanje i edukaciju održivog razvoja u turizmu (MODUL) i Stručnog centra u oblasti zabave, turizma i ugostiteljstva iz Holandije (CELTH).

Beograd je jedan od šest gradova gde se održava SCITHOS radionica kako bi se unapredila tranzicija ka društvenom i socijalno odgovornom turizmu. Doprinos projekta se ogleda u aktivnom učešću šire javnosti u održivom razvoju turizma, kao i kontinuiranom prosperitetu turizma sa ekonomske strane.

„Smart City Hospitality” je projekat EU, pokrenut 2016. godine u cilju skretanja pažnje javnosti i razvijanja svesti o značaju održivog razvoja turizma i postizanju neophodnog balansa između rastućeg urbanog turizma i zaštite životne sredine. U cilju razmene iskustva i informacija, pored Beograda, u ovaj projekat su uključeni i Amsterdam, Valensija, Darmštat, Geteborg i Stavanger.