sreda, 20. mart 2019.

Druga noćna trka na Aerodromu „Nikola Tesla”

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, zajedno sa direktorom „Beogradskog maratona” Dejanom Nikolićem i generalnim direktorom kompanije „VINCI Airports Serbia” Nikolom Brusom, najavio je danas predstojeću noćnu trku „BEG Runway Run”. Trka će se održati 1. juna, s početkom u 1 čas, na Aerodromu „Nikola Tesla”. 

Mladenović je zahvalio domaćinu na tome što je prepoznao ideju i izazov da se trka od pet kilometara održi na pisti.

– Prošle godine trka je bila novina, ali je naišla na pozitivne reakcije. Slika koju ćemo i ove godine poslati odavde biće posebna i za naš aerodrom i za Beograd – rekao je Mladenović.

On je naglasio da je važno da se naš aerodrom razvija, te da ne bude samo mesto sletanja i poletanja. Prošle godine bilo je više od 5,3 miliona putnika, precizirao je Mladenović, izražavajući nadu da će ta brojka ubuduće biti još veća. 

– Bitno je da se na aerodromu pokažu i prikažu i druge aktivnosti, a ne samo njegova osnovna delatnost jer na taj način može dodatno da privuče pažnju – istakao je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika, koji je prošle godine učestvovao u trci, iskreno je preporučio ovaj jedinstven i avanturistički doživljaj, kako zbog noćnog vremena tako i zbog posebne lokacije. On je trku označio kao pionirski poduhvat našeg aerodroma koji za cilj ima širenje maratonskog duha i zdrav život. 

Dejan Nikolić zahvalio je Gradu Beogradu kao pokrovitelju i brojnim ljudima koji su pomogli u realizaciji manifestacije, izražavajući veru da će trka postati tradicija. On je dodao da „Beogradski maraton” koristi svaku priliku i brojna različita mesta da promoviše glavni grad i našu zemlju, kao i naš tradicionalni maraton. 

Nikola Brus je naglasio značaj odgovornosti i odanosti velikih kompanija prema lokalnoj zajednici, kao i važnost bavljenja sportom. On je podsetio da će zaposleni učestvovati u ovoj trci kao i prošle godine.

Ove godine predviđen je broj učesnika do hiljadu, dok je prošle bio oko 550. Sistem prijavljivanja počinje 15. aprila i traje do 15. maja. Kotizacija iznosi dve hiljade dinara, a pravo učešća imaju samo punoletni, koji će proći bezbednosnu kontrolu.