ponedeljak, 25. mart 2019.

Prolećni festival zdravlja 27. i 28. marta

Sekretarijat za zdravstvo najavio je i ovogodišnju podršku Prolećnom festivalu zdravlja, koji organizuje udruženje „Festival zdravlja Beograd”. Festival pod sloganom „Misli ranije, biraj zdravije” održaće se 27. i 28. marta u Domu vojske (Braće Jugović 19), sa svečanim otvaranjem 27. marta u 11 časova. 

Značaj ove manifestacije jeste u posvećenosti zdravlju, razvijanju zdravih životnih navika i prevenciji bolesti. Cilj je da što više građana dobije korisne informacije koje će im pomoći da unaprede svoje zdravstveno stanje, prisustvuje nekom od interesantnih predavanja, razgovara sa izlagačima na njihovim štandovima i posavetuje se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote.

Za decu je predviđen dečji kutak i bolnica za medvediće, u okviru koje sa studentima Medicinskog fakulteta mogu da leče svoje plišane ljubimce. Takođe, organizovani su i besplatni akreditovani programi za lekare i sestre kako bi stekli nova znanja i sakupili bodove za obnavljanje licence.

Planirano je održavanje oko 50 tribina i predavanja stručnjaka kako za odrasle tako i za đake. Na štandovima izlagača učestvovaće domovi zdravlja, privatne ordinacije i bolnice, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom. Građani će tom prilikom moći da dobiju savete o onoj tematici koja ih zanima radi održavanja dobrog zdravstvenog stanja. Domovi zdravlja i udruženja pacijenata organizuju merenja šećera u krvi, pritiska, očne preglede, određivanje indeksa telesne mase i slično, navodi se u saopštenju.