ponedeljak, 25. mart 2019.

Potpisivanje ugovora za projekte crkava i verskih zajednica

Zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević danas je potpisao ugovore sa predstavnicima crkava i verskih zajednica čiji su projekti izabrani na javnom konkursu.

Programi i projekti crkava i verskih zajednica koje Opština Zemun iz budžeta finansira i sufinansira odnose se na restauraciju i konzervaciju ikonostasa Hrama svetog oca Nikolaja, freskopisanje Hrama svetog đakona Avakuma i igumana Pajsija, kao i freskopisanje dela Hrama svetog kralja Stefana Dečanskog. Takođe, za potrebe crkvenih opština u Ugrinovcima i Batajnici opredeljena su sredstva za radove na elektroinstalacijama, kao i za popravku krova Hrama svetog Jovana Šangajskog.

Kovačević je istakao da opština u kontinuitetu radi na očuvanju kulturno-istorijskog blaga, budući da su zemunske crkve i spomenici kulture koji čuvaju duhovni identitet naroda.

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta Opštine Zemun za 2019. raspisan je 1. februara i Komisija za sprovođenje postupka je utvrdila listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih projekata.