četvrtak, 18. april 2019.

Predstavljena turistička ponuda Beograda i Srbije u Švedskoj

U Stokholmu je organizovana prva promocija Beograda i Srbije na prestižnoj lokaciji u centru švedske prestonice. Događaj su organizovale Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije u saradnji sa poznatim TV licem našeg porekla, Jovanom Radomirom, i uz podršku Ambasade RS u Stokholmu, saopšteno je iz turističke organizacije Beograda.

Događaj u „Sjo & Land” okupio je oko 70 gostiju, predstavnika turističkih agencija, medija, poslovnih ljudi i poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture, privrede i javnog života Švedske.

Od prisutnih turističkih kompanija zainteresovanih da uvrste u svoju ponudu Beograd i Srbiju odnosno intenziviraju postojeću, ističu se Europaweekend, Airtours, Resia, Grand Travel, Travel2, Ethnos Travel Agency, The Travel Collection.

Program promocije je počeo obraćanjem Dragana Momčilovića, ambasadora Republike Srbije u Stokholmu, koji je zvanicama predstavio najvažnije kulturne znamenitosti naše zemlje i velikane srpske istorije. Tokom večeri emitovani su promo filmovi „See Serbia”, „Belgrade Love Story”, a gosti su imali prilike da degustiraju specijalitete domaće kuhinje restorana „Balkan Steak House – Stockholm” kao i vina Topličkih vinograda, Staru sokolovu rakiju i Jelen pivo.

Program je vodio Jovan Radomir, novinar i voditelj televizije „SVT”, i autor projekta “Balkan Food Club”koji je nedavno objavio nekoliko reportaža o Beogradu u renomiranim švedskim magazinima poput „RES” i „Expressen“.