sreda, 24. april 2019.

Biblioteka grada Beograda obeležila Svetski dan knjige

Povodom Svetskog dana knjiga i autorskih prava, Biblioteka grada Beograda priredila je niz aktivnosti za svoje korisnike – izložbe „50 pišem, 202 pamtim” i „Knjige o deci i za decu”, kao i akciju „Popustom do učlanjenja, kvizom do nagrade”, saopšteno je iz ove biblioteke.

Izložba „50 pišem, 202 pamtim” u izlozima biblioteke i u Pozajmnom odeljenju organizovana je povodom 50 godina od osnovanja radija 202, u okviru Beogradskog meseca fotografije. Predstavlja foto-istorijat radio-stanice i traje do 30. aprila.

U Pozajmnom odeljenju svečano je otvorena izložba „Knjige o deci i za decu – stara i retka srpska izdanja za decu od 1889. do 1944”. Autor ove izložbe i teksta kataloga je Srđan V. Stojančev, novinar i član Srpskog bibliofilskog društva. Izložba traje do 23. maja.

Najveće interesovanje posetilaca Biblioteke grada Beograda privukla je akcija „Popustom do učlanjenja, kvizom do nagrade” koja je trajala od 12 do 13 sati. Najuspešnijim učesnicima kviza podeljene su knjige – izdanja Biblioteke grada Beograda, bioskopske karte za film „Pisma iz Venecije” i besplatni onlajn kurs engleskog jezika i kurs obrade teksta, koji je poklonila BusinessAcademy (LINK grupacija).