sreda, 24. april 2019.

Uskršnji paketići za decu iz Zvečanske

Sekretarka za socijalnu zaštitu Grada Beograda Nataša Stanisavljević prisustvovala je danas uručenju donacije „Moja kravica”, koju je kompanija „Imlek” obezbedila štićenicima Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd. 

Ona je tom prilikom istakla da Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i potvrdila da je najveći prioritet briga o deci. 

– Zahvaljujući donaciji kompanije „Imlek”, koja je još jednom dokazala da je društveno odgovorna, danas se družimo sa mališanima iz Zvečanske i pokušavamo da im ulepšamo uskršnje praznike. Za tekuću i narednu godinu pripremili smo veliki broj projekata koji se tiču ulaganja u socijalnu infrastrkturu Beograda. Mogu da najavim izgradnju dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Lazarevcu, kao i izgradnju novog centra za socijalni rad i dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Barajevu – rekla je Nataša Stanisavljević. 

Ona je podsetila  da  je Grad Beograd tokom protekle četiri godine uvećao davanja za Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine i najavila kompletnu rekonstrukciju postojećeg objekta. 

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd Zoran Milačić zahvalio je Gradu Beogradu i kompaniji „Imlek” na današnjoj akciji. 

– Ovakvi događaji pomažu da se deca integrišu i ujedno su dokaz da  naši osnivači razmišljaju o deci kojoj je potrebna pomoć. Ovde obeležavamo sve praznike koji deci puno znače i sigurno je da ćemo i u budućnosti podržati organizaciju svih događaja ovog tipa – rekao je Milačić. 

Menadžer za odnose sa javnošću kompanije „Imlek” Marija Malović apostrofirala je činjenicu da „Imlek” tradicionalno pruža pomoć brojnim institucijama koje se bave brigom o deci širom Srbije. 

– Danas smo u Zvečanskoj na inicijativu Grada Beograda i nadam se da će uskršnji paketići koje smo obezbedili obradovati više od 200 štićenika ove ustanove – rekla je Marija Malović.