petak, 17. maj 2019.

Zemunski poljoprivrednici na sajmu u Novom Sadu

Više od osamdeset zemunskih poljoprivrednika, u društvu člana Veća Gradske opštine Zemun Stevana Rodića i zaposlenih u Odseku za privredu, posetilo je 86. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, saopštavaju iz ove opštine.   

Tokom jednodnevnog druženja i razgledanja poljoprivrednih potencijala na sajmu, poljoprivrednici su naglasili da im inicijative koje pokreće Gradska opština Zemun mnogo znače, jer imaju priliku da provedu aktivno slobodno vreme, steknu nova poznanstva i podele nova iskustva.  

– Programi koje organizujemo za poljoprivrednike sa teritorije Zemuna, pre svega iz Ugrinovaca i Batajnice, predstavljaju znak pažnje i zahvalnosti za razumevanje, strpljenje i podršku koju nam pružaju u ostvarenju ciljeva, a to je vraćanje Republike Srbije i grada Beograda na put privrednog rasta, novih investicija, što je garant kvalitetnijeg života svih nas. Posetu sajmu iskoristili smo da uspostavimo kontakte sa proizvođačima i ekspertima iz zemlje i inostranstva, a u cilju podizanja kvaliteta novih zasada, obnove mehanizacije, stočnog fonda, prerađivačkog sektora, kao i pružanja pomoći mladim ljudima koji su ostali ovde da žive – rekao je Rodić.

Na štandu Sekretarijata za privredu Grada Beograda predstavilo se gazdinstvo Ane Vasić iz Ugrinovaca, registrovano za proizvodnju šampinjona, dok su poljoprivrednici Đurađ i Bogdan Marković iz Batajnice izložili svoja vrhunska rasna grla konja.

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu je najznačajnija smotra agrara u centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. Sajam okuplja značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu iz preko 60 zemalja sa svih kontinenata. Na sajmu je prezentovana primena nauke u poljoprivredi, najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u agraru, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, a održane su i izložbe organske i hrane sa geografskim poreklom, kao i izložbe agromaterijala i stočnog fonda.