subota, 18. maj 2019.

Voždovački penzioneri ovog vikenda krenuli na besplatne izlete

Opština Voždovac već treću godinu nastavlja praksu besplatnih jednodnevnih izleta za sve penzionere sa svoje teritorije. Prva grupa krenula je ovog vikenda u pravcu Srebrnog jezera, uz obilazak Smederevske tvrđave i Manastira Tumane, kao i put Divčibara sa obilaskom Valjeva, manastira Kaona i Lelića. Druga grupa već prijavljenih penzionera putovaće na iste destinacije i narednog vikenda, dok su u toku prijave za izlete 31. maja i 1. juna. 

U petak, 31. maja, predviđena je poseta Velikoj Plani, manastirima Koporin, Pokajnica i etno-sela Moravski konaci, dok će se u subotu, 1. juna, obilaziti Manastir Manasija, rodnu kuća Stevana Sinđelića u Svilajncu i vodopad Lisine.

Pozivaju se svi penzioneri sa Voždovca da se prijave za izlete, gde ih očekuje prijatno druženje, obilasci kulturnih znamenitosti i prirodnih lepota Srbije, uz obezbeđen prevoz, turističke vodiče, stručnu medicinsku pomoć, ručak i ulaznice. Prijave se obavljaju posredstvom opštinskog sajta ili na broj telefona 2440-020, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.