ponedeljak, 10. jun 2019.

Otvoreno „Batajničko kulturno leto”

Manifestacija „Batajničko kulturno leto” otvorena je programom „Ulica otvorenog srca”, koji je po osmi put održan u Ulici Ivana Senkovića u naselju Batajnica, saopšteno je iz opštine Zemun.

„Ulicu otvorenog srca” je otvorio predsednik opštine Dejan Matić koji je poželeo da se ova manifestacija svake godine više razvija i bude kvalitetnija i podsetio koliko je važna igradnja kulturnog centra u Batajnici.

–Veliku energiju i trud ulažemo da stvorimo uslove, prilagodimo plansku dokumentaciju i u jednom od skloništa izgradimo kulturni centar u Batajnici, koji građani ovog naselja zaslužuju – rekao je Matić.

On je najavio „baj – pas” privremeno rešenje za kulturne sadržaje koji bi se odvijali u zdanju pored Osnovne škole „Boško Palkovljević – Pinki”.

–Kulturni sadržaji će se odvijati u ovom prostoru dok se ne završi adaptacija prostora od 300 kvadrata u skloništu, za koje je gotov projekat i obezbeđena su finansijska sredstva. U toku su i javne nabavke i očekuje se da svi poslovi budu okončani do kraja ove godine – rekao je predsednik opštine.

U ovom kulturno umetničkom programu učestvovali su Amateri Batajnice, ansambli KUD „Batajnica”, Tamburaški orkestar, KUD „Sveti Sava” iz Nove Pazove i „Sedmica” iz Ugrinovaca.

Građane Zemuna tokom juna, jula i avgusta, u devet narednih vikenda očekuje bogata kulturna ponuda, prilagođena svim uzrastima.