subota, 15. jun 2019.

Nikodijević otvorio sezonu kupanja na Adi Ciganliji

Podizanjem plave zastave, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević svečano je danas otvorio sezonu kupanja na Adi Ciganliji. Plava zastava je, prema njegovim rečima, najviše međunarodno priznanje kvaliteta vode i bezbednosti na kupalištu.

– Potrudili smo da ova letnja sezona bude bogata sadržajem za sve Beograđane i goste prestonice. Važno je istaći da je kvalitet vode, koju Gradski zavod za javno zdravlje kontroliše dva puta sedmično, na zadovoljavajućem nivou. Na kupalištu će biti prisutan dovoljan broj licenciranih spasilaca, pripadanika policije, komunalne milicije i Hitne pomoći. Takođe, od ove godine postavljan je video-nadzor duž celog kupališta i na sportskim terenima. Da bi sve prošlo kako treba, potrebno je da se posetioci pridržavaju uputstava koja su propisana – ukazao je Nikodijević. 

On je dodao da pored kupanja, Ada Ciganlija pruža i mnoge druge sadržaje. 

– Posetioci od ove godine imaju na raspolaganju nove i obnovljene sportske terene koji su besplatni za sve građane. Reč je o četiri košarkaška, tri fudbalska, dva odbojkaška i jednom novom terenu za odbojku na pesku. Staze za bicikliste i svi tereni se mogu koristiti i tokom večernjih sati jer su od ove godine pokriveni reflektorima – istakao je predsednik Skupšine grada. 

Nikodijević je za drugu polovinu godine najavio izgradnju trim-staze jer su obezbeđena sredstva za tu namenu. U dogledno vreme, predviđena je i izgradnja još jednog fudbalskog terena sa veštačkom travom, kao i povezivanje Ade Ciganlije sa novobeogradskom stranom reke za pešake i bicikliste, najavio je Nikodijević. 

On je dodao da se od ove godine besplatni programi za osnovce i srednjoškolce koje finansira Grad Beograd održavaju i na Adi Ciganliji. 

– Ada je biser Beograda i trudimo se da tako i ostane, jer je ovo izletište koje posećuje najveći broj građana. Verujem da nas očekuje uspešno leto – zaključio je Nikodijević. 

Organizatori su istakli da je kupanje do 8. septembra dozvoljeno svakog dana od 10 do 19 sati. 

Događaju je prisustvovao izvršni direktor JP „Ada Ciganlija” Nebojša Tomić.