sreda, 19. jun 2019.

Prva promocija Beograda i Srbije u Krasnodaru i Kazanju

Posle kontinuiranih uspešno realizovanih poslovnih aktivnosti, sajmova i prezentacija u Moskvi i Sankt Peterburgu, Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije prvi put predstavlja ponudu naše zemlje u Krasnodaru i Kazanju, gradovima na jugu i istoku evropskog dela Ruske Federacije.

Danas je u hotelu „Ibis” u Krasnodaru organizovan promotivni događaj kome je prisustvovalo oko 80 zvanica, predstavnika turističke privrede i novinara. Turističku ponudu Beograda predstavio je Slobodan Unković, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda, dok je ponudu Srbije predstavila Olga Stojanović, menadžer za tržište Rusije u NTOS.

Program promocije je obuhvatao i prezentaciju nove direktne linije naše Nacionalne avio-kompanije „Er Srbija” na relaciji Beograd–Krasnodar, nakon čega su usledili B2B susreti naših i ruskih turističkih agenata i privrednika.

Posle oficijalnog dela, program je nastavljen prigodnim kulturno-umetničkim performansom „Srpska slava”. Prisutni su imali prilike da uživaju u promotivnim filmovima naših destinacija, degustaciji srpskih specijaliteta, a organizovana je i nagradna igra sa pitanjima o Srbiji.

Promocija u Rusiji će biti nastavljena u petak kada će delegacija TOB-a i TOS-a otputovati u Kazanj, jedan od najvećih gradova u Rusiji gde će u prostoru hotela „Korona”, u srpskom restoranu „Srbija” biti organizovan promotivni događaj za zvaničnike, novinare i turističku privredu.

Prema statističkim podacima, turisti iz Ruske Federacije su od početka godine u porastu u Beogradu za 41 odsto u dolascima i 48 odsto u ostvarenim noćenjima, i nalaze se u prvih 10 gostiju u srpskoj prestonici sa daljom tendencijom rasta, zbog čega se ovo turističko tržište tretira kao izuzetno značajno za turizam Beograda.