sreda, 26. jun 2019.

Veća količina vode iz poplavljenih delova izvučena – sprovode se preventivne mere

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević obišao je danas naselja na levoj obali Dunava i poručio da je veća količina vode koja je poplavila to područje izvučena, te da na teritoriji Borče i Koteža sutra kreće akcija bacanja negašenog kreča na delove teritorije gde za tim ima potrebe.

– Vodu izvlačimo pumpama ka kanilima, koristimo preparate kako ne bi došlo do zaraze, borimo se i sve radimo na vreme. Apelujem na sve naše sugrađane da ne slušaju ono što se širi po društvenim mrežama, zaraze nema, mi smo sa našim sugrađanima svakodnevno i pomažemo u saniranju štete. Voda za piće u Borči i Kotežu se više ne koristi iz preventivnih razloga, palo je mnogo kiše i izlilo se mnogo septičkih jama – istakao je Petronijević.

On je podsetio da su na teritoriji Borče i Koteža raspoređene cisterne sa vodom na 25 lokacija.

– Sve nadležne službe su na terenu, bacamo dovoljne količine hemikalija, a to rade stručne službe. Želimo da odradimo ceo teren gde su bile poplave i da iz preventivnih razloga pročistimo ceo sistem vodovoda koji ovde postoji – pojasnio je Petronijević i dodao da građani u svakom trenutku mogu da pozovu Beokom servis ukoliko imaju neki problem.