četvrtak, 11. jul 2019.

Asfaltiranje dela Ulice patrijarha Dimitrija u Rakovici

Na inicijativu Opštine Rakovica, u naselju Sunčani breg je u toku asfaltiranje kraka Ulice patrijarha Dimitrija, u dužini od 250 metara. Radove izvodi JKP „Beograd-put”, a za nešto manje od sedam godina u Rakovici je asfaltirano više od 100 ulica, ukupne dužine više od 50 kilometara.

Radove na asfaltiranju u naselju Sunčani breg danas su obišli član Gradskog veća Filip Marjanović, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković. Oni su sa građanima ovog naselja razgovarali i o problemima u naselju i kako da se oni što brže reše.

U razgovoru sa građanima, Miličković je podsetio da je oporavak Rakovice počeo upravo iz Sunčanog brega, kada je 2012. godine opština asfaltirala glavnu saobraćajnicu u naselju. Od tada se neprestano ulaže u naselje Sunčani breg, koje je više od 15 godina bilo bez asfalta i odsečeno od ostatka opštine.

Sada veći deo naselja ima asfalt, kanalizaciju, ulično osvetljenje, liniju gradskog prevoza, sportski teren, dečje igralište i mnoge druge sadržaje. Miličković je rekao da će u narednim godinama svaki deo naselja Sunčani breg biti pokriven asfaltom i kanalizacijom, a najavio je u budućnosti i izgradnju vrtića i mesne zajednice u tom delu Rakovice.

Osim radova na asfaltiranju Sunčanog brega, kao i Ulice Miška Kranjca, u Rakovici se trenutno odvijaju neki od najvećih radova na saobraćajnoj infrastrukturi u Beogradu. U toku je rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla i gradi se Obilaznica oko Beograda, čiji deo prolazi kroz Rakovicu.