četvrtak, 15. avgust 2019.

Grad Beograd deluje u skladu sa populacionom politikom Vlade Republike Srbije

Članica Gradskog veća Elena Bilić obišla je danas porodilju Snežanu Maretić iz Borče i donela poklone za bebu – pelene, sredstva za ličnu higijenu i druge potrepštine za majku i dete. 

Ona je istakla da je u sklopu svojih redovnih aktivnosti obišla Snežanu i njenu porodicu, te podsetila da Grad Beograd obezbeđuje novčanu pomoć.

– Dolaskom u kuću želimo da pokažemo poštovanje prema našim sugrađanima i da u direktnoj komunikaciji sa njima damo odgovore na pojedina pitanja, čujemo njihove predloge i sugestije – istakla je Bilićeva.

Ona je ukazala da se na ovaj način podržava populaciona politika Vlade Republike Srbije i podsetila da su Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom u Srbiji uvedena nova prava i proširen krug korisnika.  

– Prema tom zakonu roditelji za prvorođeno dete dobijaju 100.000 dinara, za drugo 10.000 dinara u naredna 24 meseca, za treće dete je predviđeno 12.000 dinara u sledećih 10 godina i za četvrto dete je obezbeđeno 18.000 dinara u narednih 10 godina – zaključila je Elena Bilić.

Snežana Maretić je zahvalila Gradu Beogradu i Republici Srbiji na podsticajnim merama za porodilje.

– Jako je pohvalno što gradski funkcioneri posećuju građane jer na taj način imamo priliku da sa njima razgovaramo, kao i da im ukažemo na naše potrebe – istakla je porodilja iz Borče i pozvala članicu Gradskog veća da je poseti kada bude dobila i treće dete.