ponedeljak, 2. mart 2020.

Zaposleni u Sekretarijatu za javni prevoz svakodnevno prate odvijanje saobraćaja u zoni oko Savskog trga

Zbog izvođenja radova na Savskom trgu, do 5. aprila potpuno je obustavljen saobraćaj u ovoj zoni, što je dovelo do opsežnih izmena na linijama javnog prevoza. Stupanjem na snagu izmenjenog režima rada linija javnog prevoza, zaposleni Sekretarijata za javni prevoz svakodnevno prate odvijanje saobraćaja na terenu. Tokom vikenda i današnjeg dana nisu uočene veće nepravilnosti u funkcionisanju prevoza putnika.

Problemi su uočeni u Balkanskoj ulici gde je zbog većeg broja autobusa koji saobraćaju na privremenim linijama došlo do stvaranja saobraćajnih gužvi. Zbog toga se vozačima putničkih automobila, koji iz pravca Slavije idu ka Novom Beogradu, preporučuje da koriste ulice Nemanjinu, Resavsku, Kneza Miloša i Most „Gazela”, odnosno da izbegavaju Balkansku, Gavrila Principa i Stari savski most, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

„Svim putnicima zahvaljujemo na iskazanoj strpljivosti i toleranciji koje su pokazali prethodnih dana i nadamo se da će u tom duhu proteći naredni period privremene izmene na linijama javnog prevoza. Sekretarijat za javni prevoz će tokom trajanja radova na Savskom trgu pratiti odvijanje saobraćaja i prevoz putnika na linijama sa izmenjenim režimom i po potrebi primenjivati sve potrebne upravljačke mere”, istaknuto je u saopštenju.