ponedeljak, 23. mart 2020.

Gradonačelnik Radojičić nakon sastanaka sa predsednicima opština: Najavljena pomoć uskoro stiže do starijih sugrađana

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić održao je danas niz sastanaka sa predsednicima opština, povodom organizovanja i distribucije 173.000 paketa pomoći koje je Grad namenio starijim sugrađanima sa nižim primanjima.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim pitanjima sa terena, eventualnim problemima koji bi mogli da nastanu, kao i daljim aktivnostima.

Sastancima su prisustvovali predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnici gradonačelnika Aca Marković i Andreja Mladenović, članovi Gradskog veća Dragomir Petronijević i Slobodan Šolević, gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, načelnik Uprave za vanredne situacije Rade Milošević i šef Kabineta gradonačelnika Vojin Vučićević.

– Ovo je samo jedna od akcija koja za cilj ima da pomogne najosetljivijim kategorijama stanovništva u našem gradu. Reč je o 173.000 paketa pomoći, koji sadrže osnovne namirnice. Važno nam je da svaki segment ove velike akcije adekvatno organizujemo, kako bi već do kraja ove nedelje započeli sa podelom paketa pomoći. Na taj način našim sugrađanima pokazujemo da mislimo na njih i da imaju našu podršku. Dužnost svih nas jeste da prema najstarijim sugrađanima pokažemo pažnju, jer sigurno im nije lako. Pozivam sve Beograđane da u ovim danima posebno brinu o našim najstarijima, da budu solidarni i odgovorni – rekao je gradonačelnik Beograda nakon sastanaka.

Takođe, na sastanku je dogovoreno da se buduće aktivnosti svih odgovornih lica koja sprovode mere i aktivnosti odvijaju putem linka, te na taj način doprinese većem stepenu zaštite ljudi, ali i da bi protok informacija bio efikasniji.