petak, 22. maj 2020.

Gradonačelnik Radojičić se sastao sa ambasadorom Hrvatske

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se u Starom dvoru sa novoimenovanim ambasadorom Republike Hrvatske Hidajetom Bišćevićem, s kojim je razgovarao o unapređenju saradnje Beograda i Zagreba, pre svega u oblasti kulture i privrede.

Obostrano je ocenjeno da su privredni potencijali veliki, te bi stoga trebalo unaprediti spoljnotrgovinsku razmenu, podsticajno uticati na investiciona ulaganja iz dve zemlje, ali i razmišljati o zajedničkom nastupu na treća tržišta.

Zvaničnici su se saglasili da saradnja glavnih gradova unapređuje i doprinosi boljoj bilateralnoj saradnji dve države, te su razgovarali i o održavanju većeg broja kulturnih dešavanja na relaciji dva grada.

Razgovarajući o pandemiji virusa korona, gradonačelnik i ambasador su ocenili da Srbija i Hrvatska spadaju u grupu zemalja koje su pravovremeno i adekvatno reagovale u cilju sprečavanja širenja virusa.

– Veliki značaj ima i dobra organizacija zdravstvenog sistema, koju smo nasledili iz stare Jugoslavije – zaključio je Radojičić.

On je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Biščeviću i podsetio na dobru saradnju s prethodnim ambasadorom, izrazivši uverenje da će kao takva biti nastavljena.

Ambasador Biščević je zahvalio na dobrodošlici i rekao da je sastanak s gradonačelnikom glavnog grada jedan od prvih po stupanju na dužnost.