petak, 19. februar 2021.

Radojičić: Beograd se razvija uprkos pandemiji

Beograd održava kontinuitet vakcinisanja jer su ljudi svesni njenog značaja i ponosan sam kako to kod nas izgleda u odnosu na druge zemlje u svetu, istakao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić gostujući na TV Hepi.

– Masovna vakcinacija u Beogradu obavlja se na tri punkta, u halama 3 i 11 Beogradskog sajma, kao i u hali „Belekspo” na Novom Beogradu. Vakcinisanje se obavlja i u beogradskim domovima zdravlja, te je juče vakcinisano više od 20.000 ljudi, što govori o dobroj organizaciji. Kada govorimo o kontrolama, na terenu je oko 400 komunalnih milicajaca u tri smene, koji obavljaju pojačane kontrole. Za proteklih pet meseci iskontrolisano je 35.000 objekata, a napisano 1.200 kazni. Suština nije u kaznama već u svesti pojedinaca. Zato stalno moramo podsećati ljude da se ne smeju opuštati, jer ipak je prerano, borba još uvek traje jer pandemija ima svoju dinamiku – kazao je Radojičić, podsetivši da je vakcinisanje jedini način da se izborimo sa virusom.

Govoreći o sprovođenju gradskih infrastrukturnih projekata, Radojičić je istakao da realizacija svih velikih projekata napreduje.

– Raste Beograd na vodi, imamo obilaznicu koju smo čekali 50 godina, radimo na kanalizaciji, tu je fabrika otpadnih voda u Velikom selu koja predstavlja investiciju vrednu 270 miliona dinara. Važno je istaći i projekat Hitne pomoći, Filharmonije, bolnica, jer se svi ti projekti se nastavljaju bez obzira na tešku situaciju izazvanu pandemijom virusa korona – kazao je gradonačelnik.

On je istakao da se radi i na planiranju prostora Tiršove 2, te da će to biti projekat koji će biti ponos Beograda.

Radojičić je istakao da redovno obilazi beogradske opštine, a da je juče obišao opštinu Lazarevac koja je postigla veoma dobre rezultate.

– Oni su u prethodnom periodu uradili 227 kilometara puteva, 50 kilometara vodovoda i 25 kilometara kanalizacije, i žele da nastave svoje projekte. Zajedno sa njima uradili smo porodilište u Lazarevcu, dnevni boravak za decu sa posebnim potrebama, a planira se i galerija, muzej u okviru spomen-kosturnice, kao i sportska sala za decu u Tehničkoj gimnaziji – rekao je Radojičić.