petak, 7. april 2017.

Kancelarija za mlade

Javni konkurs za udruženja na teritoriji grada Beograda za učešće u projektu „Inkubator Gnezdo” u 2017. godini

GRAD BEOGRAD 
Kancelarija za mlade

objavljuje

JAVNI KONKURS
ZA UDRUŽENJA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ZA UČEŠĆE U PROJEKTU „INKUBATOR GNEZDO” U 2017. GODINI


Kancelarija za mlade poziva zainteresovana udruženja sa teritorije Grada Beograda za učešće u projektu „Inkubator Gnezdo” koji podrazumeva ustupanje udruženjima na korišćenje bez naknade prostorija Kancelarije za mlade u objektu „Palata Beograd”, na adresi Masarikova broj 5, sprat 6.

U skladu sa svojim ciljem postojanja Kancelarija za mlade je donela odluku da sprovede projekat „Inkubator Gnezdo” koji ima za cilj da pomogne rad određenom broju udruženja u 2017. godini tako što će udruženjima, koja budu izabrana na planiranom konkursu, omogućiti korišćenje bez naknade prostorija za rad na 6. spratu zgrade „Palata Beograd” u ulici Masarikova broj 5, wi-fi konekciju i štampač. Planirano je da izabrana udruženja imaju pravo da koriste ovaj prostor do kraja kalendarske 2017. godine. Prostor se može koristiti samo za rad u okviru ciljeva za koje je udruženje registrovano u Agenciji za privredne registre.
Obilazak prostorija biće naknadno zakazan. 
Na konkursu može da učestvuje udruženje:
• koje je registrovano u skladu sa Zakonom o udruženjima („Službeni glasnik RS”, br. 51/09, 99/11-dra zakoni), na teritoriji Grada Beograda;
• koje nije u postupku likvidacije, stečajnom postupku ili pod privremenom zabranom obavljanja delatnosti; 
• koje u poslednje dve godine pravnosnažnom odlukom nije kažnjeno za prekršaj ili privredni prestup vezan za njegovu delatnost; 
• koje nema blokadu računa, poreske dugove ili dugove prema organizacijama socijalnog osiguranja.

Napomena: udruženja osnovana u skladu sa Zakonom o sportu („Službeni glasnik RS”, br. 10/2016) i Zakonom o zadužbinama i fondacijama („Službeni glasnik RS”, 88/2010 i 99/2011-dr. zakon) nemaju pravo učešća.

Prijava na javni konkurs dostavlja se na popunjenom i overenom Obrascu prijave uz koji se podnosi sledeća dokumentacija:
- potpisana i overena izjava o ispunjavanju uslova za učešće,
- popunjen Obrazac kriterijuma i dokumenti koji dokazuju ispunjenost kriterijuma.

Obrazac prijave, Obrazac kriterijuma, kao i Izjava o ispunjavanju uslova za učešće mogu se preuzeti i u Kancelariji za mlade, ulica Tiršova 1, IV sprat, soba 412 ili sa zvanične internet stranice Kancelarije za mlade.

Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja (kao poslednji dan roka uzima se 18. april 2017.godine), odnosno do popunjavanja slobodnih kapaciteta, a evaluacija prijavljenjih kandidata biće obavljena na osnovu sledećih  kriterijuma:

Redni broj Kriterijumi Broj poena
1. Broj realizovanih projekata u prethodne tri kalendarske godine (2014, 2015 i 2016. godina) 0-30
2. Ciljevi koji su postignuti realizovanim projektima u prethodne tri kalendarske godine (2014, 2015 i 2016. godina) 0-15
3. Prethodne aktivnosti i iskustvo udruženja (najmanje 3 pisma preporuke) 10
4. Kvalitet dosadašnje saradnje udruženja sa Kancelarijom (ispunjavanje ugovornih obaveza za finansirani projekat) -1-10
5. Broj planiranih projekata za realizaciju u tekućoj 2017. godini 0-10
6. Ciljevi koji se postižu planiranim projektima u 2017.  godini 0-25

Svaki kriterijum određen je brojem poena, u rasponu od minimalnog do maksimalnog broja koji zavisi od ocene bližih merila/elemenata, tako da maksimalan zbir poena iznosi 100.

Samo će tvrdnje za koje su dostavljeni relevantni dokazi o ispunjavanju gore navedenih kriterijuma biti bodovane.

Naglašavamo da udruženja koja se bave političkim delovanjem neće biti uzeta u razmatranje.

Udruženje koje je vrednovano sa manje od 50 poena neće biti predmet izbora.

Prijava se dostavlja u tri odštampana primerka na pisarnicu Grada Beograda  Kancelarija za mlade, (ulica Tiršova 1). Prijavu dostaviti na adresu: Grad Beograd - Kancelarija za mlade, ulica Tiršova 1, sa naznakom: „Prijava na javni konkurs za učešće u projektu „Inkubator Gnezdo” NE OTVARATI”.

Komisija će u roku od 60 dana od dana zaključenja konkursa utvrditi predlog Liste rangiranja prijavljenih udruženja. Predlog liste odabranih udruženja se objavljuje na zvaničnoj internet stranici Grada Beograda, kao i na sajtu Kancelarije za mlade.

Učesnici konkursa imaju pravo prigovora na Predlog liste odabranih udruženja, u roku od 5 dana od dana njenog objavljivanja.

Odluku o prigovoru donosi komisija u roku od 15 dana od dana prijema prigovora.

Na Odluku o izboru udruženja, pribavlja se saglasnost gradonačelnika Grada Beograda i odluka se objavljuje na zvaničnoj internet stranici Grada Beograda, kao i na sajtu Kancelarije za mlade najkasnije u roku od 10 dana od dana dobijanja saglasnosti gradonačelnika.

Osoba za kontakt za sve dodatne informacije:

Dubravka Petrović, kontakt telefon: 360-5877

Julijana Ivković, kontakt telefon: 360-5849