среда, 27. септембар 2023.

Функционалне пробе системског даљинског грејања од 2. до 9. октобра

Функционалне пробе системског даљинског грејања, које имају за циљ да производна и дистрибутивна постројења буду што боље припремљена за предстојећу зимску сезону, почињу 2. и трајаће до 9. октобра, саопштено је из Секретаријата за енергетику.  

Пробе ће бити обављене у оквиру завршних припрема за предстојећу грејну сезону, која званично почиње 15. октобра 2023. године према Одлуци о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду. Тиме се подразумева провера рада топлотних извора (15 топлана и 18 котларница), топловодне мреже, топловодних предајних станица, а према потреби и појединих грејних инсталација у објектима.

На сајту www.beoelektrane.co.rs, корисници могу да се информишу о динамици пробе топлотних извора по општинама.

Секретаријат за енергетику и ЈКП „Београдске електране” обавештавају кориснике даљинског грејања да обрате пажњу на исправност својих унутрашњих грејних инсталација и уколико примете цурење воде из инсталације, квар одмах пријаве Сервисном центру Града Београда позивом на бројеве 11-0-11 или 0800-110-011 (бесплатни позив), који су доступни 24 часа, наводи се у саопштењу Секретаријата за енергетику.