субота, 7. април 2018.

Секретаријат за имовинске и правне послове

Јавно надметање за давање у закуп пословног простора

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за имовинске и правне послове

oглашава

ЈАВНО НАДМЕТАЊЕ ЗА ДАВАЊЕ У ЗАКУП ПОСЛОВНОГ ПРОСТОРА

-    Наведени пословни простори дају се у закуп у ВИЂЕНОМ СТАЊУ.
-    У цену по м2 урачунат је порез на додату вредност.
-    Уговор о закупу закључује се на одређено време од десет година.
-    Право учешћа у поступку немају лица која на дан подношења пријаве у пословним књигама Секретаријата за имовинске и правне послове за пословни простор имају евидентирано било какво доспело, а неизмирено дуговање и чији оснивачи, чланови друштва, заступници и прокуристи, који су као такви уписани у одговарајући регистар правних лица, имају евидентирано било какво доспело, а неизмирено дуговање.
-    Право учешћа у поступку јавног надметања имају ФИЗИЧКА И ПРАВНА ЛИЦА, која до 24. априла 2018. године доставе уредне пријаве.
УСЛОВИ ОГЛАСА:
Уредна пријава треба да садржи:
-    име и презиме, односно назив подносиоца пријаве, адресу пребивалишта односно седишта, редни број и адресу пословног простора из огласа за којe се лице пријављује, делатност која ће се у пословном простору обављати и контакт телефон.
Уз пријаву потребно је доставити:
-    За ПРАВНА ЛИЦА – копија решења о упису правног лица у регистар код надлежног органа, копија потврде о извршеном евидентирању за ПДВ и уговор о отварању и вођењу рачуна код пословне банке.
-    За ИМАОЦЕ РАДЊЕ – копија решења о упису предузетника у регистар код надлежног органа, копија потврде о извршеном евидентирању за ПДВ, уколико је у систему ПДВ-а уговор о отварању и вођењу рачуна код пословне банке и фотокопија личне карте.
-    За ФИЗИЧКА ЛИЦА која немају регистровану радњу – фотокопија личне карте или очитана лична карта.
-    ПУНОМОЋЈЕ – за лице које заступа подносиоца пријаве, ако подносилац неће бити присутан на јавном надметању.
-    ПОТВРДА Секретаријата за имовинске и правне послове да је подносилац пријаве измирио закупнину уколико је већ закупац пословног простора на коме је носилац права коришћења Град Београд.
Уз пријаву је потребно доставити и доказ о уплати депозита наведеног у табели и доказ о уплати административне таксе у износу од 1.220,00 динара.

Пријаве за учешће на јавном надметању подносе се на писарници Града Београда – Градске управе града Београда – Секретаријата за имовинске и правне послове, у Београду, у Улици 27. марта бр. 43-45 или преко поште препорученом пошиљком.
Јавно надметање ће се одржати 26. априла 2018. године, у 11.00 сати, у сали на XX спрату, у згради Градске управе града Београда, у Улици краљице Марије бр. 1.
НАПОМЕНЕ:
-    ЗА ПОСЛОВНЕ ПРОСТОРЕ ПОД РЕДНИМ БРОЈЕВИМА 29, 32, 38, 39, 40, 51, 101, 138, 139, 142, 145, 146, 152, 154, 157, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 
169, 170, 177 и 178.  ПОДНЕТИ СУ ЗАХТЕВИ ЗА ВРАЋАЊЕ ОДУЗЕТЕ ИМОВИНЕ И ОБЕШТЕЋЕЊЕ КОД АГЕНЦИЈЕ ЗА РЕСТИТУЦИЈУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.
-    ПРАВО УЧЕШЋА НА ЈАВНОМ НАДМЕТАЊУ ИМАЈУ САМО ОНА ЛИЦА КОЈА ПОДНЕСУ УРЕДНУ ПРИЈАВУ.
-    ЛИЦУ КОЈЕ ПОНУДИ НАЈВИШИ ИЗНОС ЗАКУПНИНЕ ПО м2, ОДНОСНО ПРИХВАТИ ПОЧЕТНИ ИЗНОС ЗАКУПНИНЕ ПО м2, А ОДУСТАНЕ ОД ДАТЕ ПОНУДЕ, УПЛАЋЕНИ ДЕПОЗИТ НЕЋЕ БИТИ ВРАЋЕН.
-    ДЕПОЗИТ ЗА УЧЕШЋЕ НА ЈАВНОМ НАДМЕТАЊУ ЋЕ БИТИ ВРАЋЕН У РОКУ ОД 20 (ДВАДЕСЕТ) РАДНИХ ДАНА ОД ДАНА ОДРЖАВАЊА ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА.
-    ЛИЦЕ КОЈЕ ЈЕ ПОНУДИЛО НАЈВИШИ ИЗНОС ЗАКУПНИНЕ ПО м2, ОДНОСНО ПРИХВАТИ ПОЧЕТНИ ИЗНОС ЗАКУПНИНЕ ПО м2, ПОТПИСУЈЕ ИЗЈАВУ О ВИСИНИ ПОНУЂЕНЕ ЗАКУПНИНЕ И МЕСЕЧНОМ ИЗНОСУ ЗАКУПНИНЕ, А ОБАВЕЗНО ЈЕ ДА У РОКУ ОД ТРИ РАДНА ДАНА ОД ОДРЖАНОГ ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА УПЛАТИ ТРОСТРУКИ ИЗНОС ЗАКУПНИНЕ, КАО ТРАЈНИ ДЕПОЗИТ, У СУПРОТНОМ ГУБИ ПРАВО НА СТИЦАЊЕ СТАТУСА ЗАКУПЦА, КАО И УПЛАЋЕНИ ДЕПОЗИТ ЗА УЧЕШЋЕ НА ЈАВНОМ НАДМЕТАЊУ. 
-    НА ДАН ПОТПИСИВАЊА УГОВОРА О ЗАКУПУ, КАО СРЕДСТВО ОБЕЗБЕЂЕЊА ПЛАЋАЊА, ЗАКУПАЦ – ПРАВНО ЛИЦЕ ЈЕ ДУЖНО ДА ДОСТАВИ БЛАНКО МЕНИЦУ СА МЕНИЧНИМ ОВЛАШЋЕЊЕМ РЕГИСТРОВАНУ КОД НАРОДНЕ БАНКЕ СРБИЈЕ.
ЗАКУПАЦ – ФИЗИЧКО ЛИЦЕ, КОЈЕ НЕМА РЕГИСТРОВАНУ ПРЕДУЗЕТНИЧКУ РАДЊУ, ДУЖНО ЈЕ ДА НАЈКАСНИЈЕ У РОКУ ОД 30 ДАНА ОД ДАНА ЗАКЉУЧЕЊА УГОВОРА О ЗАКУПУ, ПОРЕД РЕШЕЊА НАДЛЕЖНОГ ОРГАНА О УПИСУ РАДЊЕ, ПОТВРДЕ О ДОДЕЉЕНОМ ПИБ-У И УГОВОРА СА БАНКОМ О ОТВОРЕНОМ ПОСЛОВНОМ РАЧУНУ, ДОСТАВИ КАО СРЕДСТВО ОБЕЗБЕЂЕЊА БЛАНКО МЕНИЦУ СА МЕНИЧНИМ ОВЛАШЋЕЊЕМ РЕГИСТРОВАНУ КОД НАРОДНЕ БАНКЕ СРБИЈЕ. УКОЛИКО ЗАКУПАЦ – ФИЗИЧКО ЛИЦЕ НЕ ДОСТАВИ У НАВЕДЕНОМ РОКУ ГОРЕ НАВЕДЕНУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ, УГОВОР О ЗАКУПУ ЋЕ СЕ СМАТРАТИ РАСКИНУТИМ.
МЕНИЧНО ОВЛАШЋЕЊЕ ГЛАСИ НА ШЕСТОСТРУКИ ИЗНОС МЕСЕЧНЕ ЗАКУПНИНЕ КОЈА ЈЕ ПОНУЂЕНА ОДНОСНО ПРИХВАЋЕНА НА ЈАВНОМ НАДМЕТАЊУ.
-    КОМИСИЈА ЗА ПОСЛОВНИ ПРОСТОР ЗАДРЖАВА ПРАВО ДА НА ЈАВНОМ НАДМЕТАЊУ ПРОМЕНИ ПОЧЕТНИ ИЗНОС ЗАКУПНИНЕ ИЗ ОГЛАСА, ЗАВИСНО ОД ПРИЈАВЉЕНЕ ВРСТЕ ДЕЛАТНОСТИ КОЈА ЋЕ СЕ У ПОСЛОВНОМ ПРОСТОРУ ОБАВЉАТИ, РАДИ ПОТРЕБЕ УСКЛАЂИВАЊА СА ИЗНОСИМА ЗАКУПНИНА УТВРЂЕНИХ ОДЛУКОМ О УТВРЂИВАЊУ ЗАКУПНИНА ЗА ПОСЛОВНИ ПРОСТОР НА КОМЕ ЈЕ НОСИЛАЦ ПРАВА ЈАВНЕ СВОЈИНЕ ГРАД БЕОГРАД, ОДНОСНО НА КОМЕ ГРАД БЕОГРАД ИМА ПОСЕБНА СВОЈИНСКА ОВЛАШЋЕЊА.
-    УПУТСТВО О НАЧИНУ УПЛАТЕ АДМИНИСТРАТИВНЕ ТАКСЕ И ДЕПОЗИТА МОЖЕ СЕ ДОБИТИ У СЕКРЕТАРИЈАТУ ЗА ИМОВИНСКЕ И ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ, У УЛИЦИ 27. МАРТА БР. 43-45, НА I СПРАТУ, КАНЦЕЛАРИЈА БР. 115.
-    УПЛАТА ДЕПОЗИТА ОД СТРАНЕ ЛИЦА КОЈЕ НИЈЕ ПОДНОСИЛАЦ ПРИЈАВЕ НЕЋЕ БИТИ ПРИХВАЋЕНА, ТЕ ЋЕ СЕ ПРИЈАВА УЗ ТАКО УПЛАЋЕНИ ДЕПОЗИТ СМАТРАТИ НЕУРЕДНОМ.
-    Последњи дан за подношење пријава је 24. април 2018. године.
Почетне висине закупнина по зонама и делатностима прописане су Одлуком о утврђивању закупнина за пословни простор на коме је носилац права јавне својине Град Београд, односно на коме Град Београд има посебна својинска овлашћења („Службени лист града Београда”, бр. 114/16 и 67/17) и извод из одлуке представља саставни део огласа.

Закупнине за локале и магацине који су разврстани у екстра зону увећавају се за 50%, осим за локале у којима се обавља занатска делатност, делатност уметничке галерије, као и за локале и магацине који се налазе у пасажу.

За све додатне информације заинтересовани се могу јавити на бројеве телефона 330-9324 и 330-9128 (од 10 до 14 сати ).

Текст огласа и комплетан списак пословног простора, у PDF формату, можете погледати овде: