субота, 6. април 2013.

Обележавање Светског дана здравља у недељу на „Олимпу”

Општина Звездара, Спортски центар „Олимп” и три здравствене установе са Звездаре: Дом здравља, КБЦ „Звездара” и Градски завод за плућне болести и туберкулозу и ове године обележавају Светски дан здравља манифестацијом која ће се одржати у СЦ „Олимп” (Вјекослава Ковача 11) у недељу, 7. априла, од 9 до 12 сати. На манифестацији ће учествовати и Градски завод за хитну медицинску помоћ са лекарима и екипом.

Тема је висок крвни притисак.

Сви присутни грађани имаће прилику да обаве здравствене прегледе, попут мерења шећера у крви, крвног притиска, снимања ЕКГ, спирометрије, да добију савет лекара и да се посаветују са нутриционистом о здравој исхрани, да добију савете дерматолога, као и да прецизно измере висину и тежину.

Поред бесплатних здравствених прегледа, посетиоци СЦ „Олимп” ће моћи да уживају у традиционалној шетњи атлетском стазом, разним активностима у циљу промоције здравих стилова живота, као и да учине хумано дело и буду добровољни даваоци крви. За млађе особе је посебно важно да ће моћи да се информишу о опасностима ризичног понашања и облицима заштите, као и да добију савете дерматолога.