ponedeljak, 26. jun 2017.

Siniša Mali: Novi bulevar za brži i bolji prevoz sugrađana

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević prošli su rano jutros novim bulevarom koji spaja Most na Adi i Tošin bunar i na licu mesta se uverili koliko će ta saobraćajnica smanjiti gužve i obezbediti građanima kvalitetniji prevoz.

Gradski funkcioneri i medijske ekipe su saobraćajnicu obišli otvorenim autobusom, a događaju su prisustvovali pomoćnici gradonačelnika Borko Milosavljević i Slobodan Milosavljević, glavni gradski urbanista Milutin Folić, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, član Gradskog veća Stevo Tatalović, v. d. sekretara za zdravstvo Vera Dražić, kao i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović.

Gradonačelnik je istakao da su Beograđani dobili novi bulevar, od Tošinog bunara do Mosta na Adi, kao i da je u pitanju saobraćajnica duga dva kilometra.

Mali je poručio da vožnja od Radničke ulice do Tošinog bunara, odnosno preko severnih pristupnih saobraćajnica Mostu na Adi, sada traje tek nešto više od šest minuta, kako je to pokazala štoperica.

– To je bio osnovni razlog za realizaciju ovog projekta – da bismo ljudima sa Novog Beograda omogućili što brži prelazak u stari deo grada. Ovo mnogo znači i građanima Banjice, Voždovca i Rakovice, koji će takođe mnogo brže stizati na Novi Beograd. U narednom periodu nas očekuje izrada tramvajskih šina na Mostu na Adi, čime će most u potpunosti biti stavljen u funkciju – rekao je Mali. 

Prema njegovim rečima, do kraja godine će biti poznat izvođač radova za taj posao, a naredne bi trebalo da se krene sa izgradnjom. Trenutno se, naveo je Mali, rešavaju pravno-imovinska pitanja vezana za Topčider i kada to bude gotovo, biće započet posao na proširenju saobraćajnica sa druge strane Mosta na Adi.

– Podsetiću da smo prošle nedelje otvorili pristupne saobraćajnice kod Prokopa, 1. jula otvaramo renoviranu garažu na Obilićevom vencu, rade se Bulevar oslobođenja i Ruzveltova, a za nekoliko dana kreće rekonstrukcija Trga Slavija. Radićemo na povećanju broja funkcionalnih ulica, a već sledeće godine počinje izgradnja novog savskog mosta, kao i rekonstrukcija Ulice kneza Miloša – naglasio je Mali.

On je dodao da su u planu radovi u ulicama Cara Dušana i Kraljice Marije, kao i da su to stvari koje menjaju grad nabolje.

– Već danas ili sutra, preko aplikacije „Beograđani”, građani Beograda će imati priliku da glasaju za ime novog bulevara. Veliko mi je zadovoljstvo što na taj način komuniciramo sa sugrađanima, jer smo na isti način odabrali crvenu boju za gradske autobuse – zaključio je gradonačelnik.