понедељак, 28. децембар 2020.

Весић: Расписан тендер за водовод у насељу Трешња

Град Београд је, како сам обећао грађанима, расписао тендер за пројектовање и изградњу водовода у сопотском насељу Трешња, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Прва.

– ЈКП „Водовод и канализација” расписало је тендер за пројектовање и изградњу водовода у насељу Трешња у Сопоту. То сам обећао грађанима летос. Процењена вредност радова је 140 милиона динара, односно око 1,2 милиона евра. Градимо око 15 километара примарне и секундарне мреже. Више од 200 домаћинстава добиће воду до краја наредне године – рекао је Горан Весић.

Он је нагласио да ће грађани, чије су куће легалне, добити могућност да прикључак плате на 60 рата. Они чије су куће нелегалне мораће прво да легализују куће у Општини Сопот, за коју верује да ће се потрудити да реши овај проблем са грађанима.

Весић је нагласио да је изградња овог водовода била обавеза Градске општине Сопот.

– Како водовод није изграђен, ову обавезу је преузео Град Београд. Што се тиче суседног места Ковиона, које такође нема воду, да би и они имали уредно водоснабдевање планом Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда предвидели смо да прво изградимо резервоаре због висинске зоне. Када буду изграђени резервоари моћи ћемо да градимо секундарну мрежу у Ковиони. И то ћемо да урадимо јер за Београд су сви становници једнаки без обзира на то да ли живе на Теразијама или у Ђуринцима – поручио је Весић.