четвртак, 13. јануар 2022.

Проглашени децембарски шампиони безготовинских трансакција

Почетком ове године уручене су новчане награде закупцима тезги који су током децембра реализовали највише безготовинских трансакција у оквиру пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца”, саопштено је из ЈКП „Градске пијаце”.

Закупци са пијаце „Каленић” са укупно 157, односно 138 остварених трансакција освојили су прво и друго место , док је трећа награда припала закупцу са пијаце „Палилула” са реализованих 136 трансакција. Четврто место освојио је закупац са пијаце „Ђерам” са 122 трансакције, док се на пето место пласирао закупац са пијаце „Палилула” са 117 трансакција. 

Од септембра 2021. године, на три београдске пијаце уведене су значајне новине захваљујући пилот пројекту „Дигитализација београдских пијаца”, који је покренула Привредна комора Србије, а иницирала компанија Mastercard. Пилот пројекат се реализује уз подршку ЈКП „Градске пијаце”, компанија Payten, Chipcard и банке Интеза. „Каленић”, „Палилула” и „Ђерам”, прве су у низу београдских пијаца на којима су постављени ПОС терминали за плаћање картицама. Први пут у Србији купцима је омогућено да купљено воће, поврће и друге производе на пијачним тезгама могу да плате брже и лакше платним картицама и мобилним телефоном, без претходне посете банкомату.

Компаније Mastercard и Chipcard обезбедиле су додатну погодност за све учеснике у пројекту. Сваког месеца до краја октобра 2022. године, пет трговаца који буду имали највећи број безготовинских плаћања платним картицама освојиће новчане награде у износу од 12.000 динара.

Београдске пијаце су на овај начин постале места која потрошачима, поред квалитетне, свеже и разноврсне понуде, пружају могућност избора и у погледу начина плаћања. На пијацама „Каленић”, „Ђерам” и „Палилула” укупно су инсталирана 42 ПОС терминала, на 42 продајна места.