понедељак, 14. март 2022.

Уручене награде фебруарским шампионима безготовинских трансакција

Фебруарским шампионима безготовинског плаћања на београдским пијацама уручене су награде у оквиру пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца”, саопштили су из Јавног комуналног предузећа „ Градске пијаце”. 

Прво и друго место освојили су закупци са пијаце „Каленић” са укупно 76, односно 48 остварених трансакција. Трећа награда припала је закупцу са пијаце „Ђерам”, са реализованих 35 трансакција. Четврто и пето место освојили су закупци са пијаце „Каленић” са 28, односно 23 трансакције. 

Од новембра 2021. године, откада је кренуло наградно такмичење па до данас, реализовано је око 7.600 безготовинских трансакција на 42 ПОС терминала на три београдске пијаце „Каленић”, „Ђерам” и „Палилула”.

Број реализованих безготовинских трансакција у последња четири месеца добар је показатељ колико је купцима значајано увођење оваквог вида плаћања, што је утицало и на пораст интересовања закупаца да се прикључе овом пројекту, тако да је сада на 51 продајном месту на ове три пијаце могуће безготовински платити купљене производе. Тиме је премашен укупан број ПОС терминала предвиђен пилот пројектом. На пијаци „Каленић” од сада купци имају могућност да домаће производе плате картицама на 33 продајна места.

Купци са београдских пијаца наводе да им је увођење оваквог вида плаћања олакшало куповину, јер не морају да траже банкомате или чекају да уситне новац, док продавци истичу да им је плаћање картицом омогућило да привуку нове муштерије које сада радо плаћају картицом или мобилним телефоном, наводи се у саопштењу.