петак, 25. новембар 2022.

Објављен јавни оглас за закуп 30 локација водног земљишта на левој обали Саве

Град Београд данас је објавио јавни оглас за прикупљање писмених понуда за закуп 30 локација водног земљишта у јавној својини на територији града Београда. Понуде ће моћи да се поднесу до 21. децембра, до 11.30 часова, а по истеку овог рока почеће отварање понуда, изјавио је за Беоинфо секретар за привреду Никола Кожовић.

Како је прецизирао, последњег дана, предвиђеног за достављање понуда, од 7.30 до 11.30 биће постављен видео-надзор читавог поступка предаје понуда, а истовремено, потенцијални закуподавци ће моћи физички да присуствују процесу примања понуда, што ће обезбедити апсолутну јавност и транспарентност процеса. 

– Критеријум за одабир најбоље понуде је највиши понуђени износ укупне годишње закупнине за конкретну локацију. Подносилац понуде за закуп водног земљишта може бити свако заинтересовано правно лице, предузетник или удружење, као и физичко лице у складу са условима. Након избора закупаца, сви власници плутајућих објеката који нису стекли услов за закуп водног земљишта имаће адекватан рок да сами уклоне своје плутајуће објекте. Уколико их у том року не уклоне сами, почеће њихово уклањање у сарадњи са Војском Републике Србије, Министарством унутрашњих послова, Полицијском управом за град Београд, Речном полицијом и другим надлежним службама – рекао је Кожовић.

Према његовим речима, Град Београд је у обавези да обезбеди сву припадајућу инфраструктуру за сваку од локација за коју је расписан конкурс, тако да ће будући закупци, поред излицитиране закупнине, бити у обавези да уредно плаћају рачуне за воду, струју, али и да обезбеде пречишћиваче за отпадне воде. Очекује се да комплетан поступак буде завршен у првом кварталу 2023. године.

– Наплата закупа водног земљишта кренуће оног момента када Град Београд обезбеди услове за коришћење локације, то јест од момента када се обезбеди потребна инфраструктура – закључио је Кожовић.

Неопходна документација – јавни оглас, модел уговора о закупу, образац понуде и карта зона, може се преузети на интернет-страници Града Београда www.beograd.rs, у рубрици „Градски огласи”. Такође, сва заинтересована лица могу преузети наведену документацију у просторијама Секретаријата за привреду, Улица краљице Марије број 1, 17. спрат, сваког радног дана од 8 до 15 часова. За сва додатна питања заинтересована лицa могу послати упит на мејл javnipoziv.splavovi@beograd.gov.rs