среда, 10. март 2010.

„Београд-пут” и ноћас пуним капацитетом на градским саобраћајницама

Екипе Зимске службе „Београд-пута” максималним капацитетом и даље су ангажоване на градским улицама. Током дана очишћене су све саобраћајнице првог приоритета и већим делом улице другог приоритета. Међутим, с обзиром на то да у граду тренутно пада ледена киша, која се третира као елементарна непогода, директор Зимске службе Жељко Маравић каже да ће се дежурства истим интензитетом наставити и током ноћи.

– Радило се упоредо и први и други приоритет, а на овом послу ангажовано је без престанка 600 људи. За разлику од снега, који је током дана на скоро свим улицама и путевима које одржавамо очишћен, ледена киша третира се као елементарна непогода јер у исто време пада на свих 2.400 километара, колико је у нашој надлежости. Зато посебан опрез свим возачима, а наше екипе настављају да интервенишу и током ноћи – казао је Маравић.  

На београдске саобраћајнице, успоне и мостове екипе Зимске службе јутрос у четири сата почеле су да посипају индустријску со и калцијум-хлорид, тачније реаговало се превентивно. Са првим пахуљама на терен је изашла у свом пуном капацитету, па снег са локалних путева, регионалних и градских улица тренутно уклања 140 екипа овог градског предузећа.

Из овог предузећа грађанима је још једном упућена молба да поведу рачуна о томе где паркирају своја возила. Иако предузеће располаже бројним специјалним возилима, такозваним мултикарима, прилагођеним за уклањање снега и посипање соли у малим и теже приступачним улицама, и даље се дешава да је посао онемогућен због непрописно паркираних аутомобила.

Зимска служба „Београд-пута” током зиме води рачуна о више од 2.400 километара улица и путева на територији читавог Београда, тачније 620 улица првог приоритета и 650 улица другог приоритета.