уторак, 15. септембар 2020.

Весић: Грађани Лазаревца добијају директну везу са Ибарском магистралом

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас радове у Улици Јанка Стајчића у Лазаревцу, која је веома важна за грађане јер представља везу Лазаревца са Ибарском магистралом.

Весић је том приликом истакао да је Град Београд за ову улицу издвојио око два милиона евра и да је то порука свим грађанима из приградских општина, да, за разлику од периода до 2013. године, када су били запостављени и када се није радило, сада Град Београд улаже четири пута више средстава него што је то био случај раније.

– Улица која представља везу Лазаревца са Ибарском магистралом, у првој фази биће изграђена у дужини од 950 метара, а у другој фази биће завршено свих 1.760 метара. Она је важна за све Лазаревчане, јер овде живи око 3.500 грађана, али и за све који овуда пролазе и излазе на Ибарску магистралу. Мењамо комплетну инсталацију, постављамо водоводне цеви, радимо топлификацију, стављамо расвету која није постојала. Биће направљене две траке по 3,5 метара ширине, а градимо и тротоаре чији је недостатак раније представљао велики проблем за све грађане који овде живе. Када радимо улицу, радимо је на начин да она буде идентична улицама у центру града, на Теразијама, јер Београд се данас гради и уређује подједнако и у центру и у приградским општинама – рекао је Весић.

Подсетио је да су радови почели 11. марта, те да су због вируса корона једно време били прекинути, а очекује се да до краја новембра буде навучен први слој асфалта.

– Тада ћемо, у зависности од временских услова, одлучити да ли ћемо другу фазу радити током зиме или на пролеће. Ово је још један од пројеката који радимо у Лазаревцу. Урађена је, између осталих, Улица Станислава Сремчевића Црног и настављамо плански да радимо улицу по улицу. Не ради се стихијски и заиста се трудимо да грађани Лазаревца имају добре услове за живот, као и сви други грађани Београда – истакао је заменик градоначелника.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић изразио је задовољство што је данас у посети овој општини заменик градоначелника, који се, како је навео, залагао за равномерно улагање новца у све приградске општине на територији Београда. Он је рекао да су реконструисане и улице Станислава Сремчеића Црног и Владике Николаја Велимировића и додао да је још много тога урађено уз подршку Града Београда.

– Надам се да ће у наредној години, која ће бити тешка због целокупне ситуације у целом свету због вируса корона, још новца бити уложено у општину Лазаревац и да ћемо заједничким снагама наставити да радимо на стварању бољих и квалитетнијих услова за живот – истакао је Стевић и додао да је политика Града Београда јасна и подразумева равномерно улагање у све општине.

Према његовим речима, у овој општини ради се и на изградњи водоводне мреже у Месној заједници „Миросаљци” и насељу Араповац, на пројектовању канализационе мреже у месним заједницама „Момчило Павловић” и „Бранко Радичевић”, као и на водоснабдевању пет села на југу општине Лазаревац.

Стевић је захвалио Граду Београду на сарадњи у претходном периоду и навео да не сумња да ће тако бити и убудуће.

Догађају су присуствовали председник Скупштине општине Лазаревац Бојан Синђелић и његов заменик Жељко Павловић.