ponedeljak, 19. jul 2021.

Gradonačelnik Radojičić: Sve gradske službe su u pripravnosti

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, koji je ujedno u komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, naložio je nakon jučerašnjeg nevremena i obilnih padavina nadležnim gradskim komunalnim službama pripravnost najvećeg stepena.

Beograd je juče u popodnevnim časovima pogodilo snažno nevreme, a jaka kiša praćena grmljavinom nastavila je da pada tokom noći.

– Situaciju pratimo iz minuta u minut, informacije prikupljamo u realnom vremenu i pratimo krizne tačke. Sve ovo je neophodno kako bismo Beograđane maksimalno zaštitili. U narednih 48 sati pripravnost će biti na najvećem stepenu, prevashodno JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, JKP „Gradska čistoća”, JKP „Beograd-put”, JVP „Beogradvode”, ali i JKP „Zelenilo – Beograd”, zbog stabala koja su tokom sinoćnjeg nevremena padala i bila nošena kišnom bujicom. Naravno, pratimo i stanje u kanalima. Takođe sam naložio da se uvedu dežurstva. Dakle, građani mogu biti sigurni da se situacija pomno prati i da smo u svakom trenutku spremni da intervenišemo – rekao je gradonačelnik Radojičić.