среда, 12. мај 2010.

Трофеј Београда у стоном тенису и седећој одбојци

У Стонотениској академији „Коцић” (СЦ „Бањица”) сутра ће се одржати такмичења за Трофеј Београда у стоном тенису за особе са инвалидитетом, а у суботу, 15. маја, у Спортском центру Раковице Други међународни турнир у седећој одбојци. Покровитељ је Секретаријат за спорт и омладину, а организатори Савез за спорт и рекреацију инвалида Београда и Клуб седеће одбојке „Смеч”, речено је на данашњој конференцији за новинаре у Туристичкој организацији Београда.

– У жељи да се што више особа са инвалидитетом интегрише у разне спортске дисциплине, Секретаријат за спорт и омладину помогао је одржавање и ових турнира. Очекујем да ћемо бити добри домаћини свим гостима, како из иностранства тако и из Србије. Свим учесницима ова два турнира желим пуно среће и успеха – рекао је Немања Радовић, помоћник секретара за спорт и омладину.

Трофеј Београда у стоном тенису најрепрезентативнија је спортска манифестација за особе са инвалидитетом. Ове године на њој ће учествовати око 30 такмичара и такмичарки из целе Србије. Према речима Александра Вујчића, представника Савеза за спорт и рекреацију инвалида Београда, специјални гост биће Борислава Перић, освајачица сребрне медаље на Параолимпијским играма у Пекингу и првопласирана на светској ранг-листи стонотенисерки са инвалидитетом.

У Спортском центру Раковице (преко пута ИМР-а) у суботу, од 9 до 15 часова, одржаће се Други међународни турнир у седећој одбојци за Трофеј Београда, на којем ће учествовати шест екипа са око седамдесетак такмичара. Одбојкаши су чланови клубова из Добоја, Велике Кладуше, Љубљане, Београда, Дервенте и Брчког. Организатор турнира је Клуб седеће одбојке „Смеч”.