недеља, 19. децембар 2010.

Радници Зимске службе посипају со по главним улицама због могуће поледице

Радници Зимске службе ЈКП „Београд-пут” посипају со по главним улицама због могуће поледице, док су од снега очишћене и готово све улице другог приоритета. Градским улицама тренутно „патролира“ 19 мулутикар возила и 57 камиона, док је на регионалним путевима 16 камиона.

–Све улице су очишћене од снега и тренутно наше екипе преветивно посипају со обзиром на то да метеоролози за ујутру најављују кишу, могуће и ледену. У току ноћи ћемо дежурати са пуним капацтитетом, што подразумева свих 26 мултикар возила и 96 камиона, док је на регионалним путевима 22 камиона–изјавио је за Беоинфо Зоран Јовић, главни дежурни инжењер те службе, која од ове сезоне има 153 возне јединице.

Азиз Азизи, директор оперативе ЈКП „Градска чистоћа” рекао је за Беоинфо да су њихови радници очистили сав снег са места која су у њиховој надлежности и да сада превентивно посипају со због могуће кише, како не би дошло до појаве поледице.

– На улицама града тренутно је око 800 радника ЈКП „Градска чистоћа” који, осим редовних активности, на терену посипају со на аутобуским стајалиштима, тротоарима ширим од пет метара, у подземним пролазима, на степеништима, пасарелама и пешачким прелазима– каже Азизи.

Од ове године у надлежности Зимске службе је чишћење 143 стајалишта јавног градског саобраћаја, ЈКП „Градска чистоћа” ће чистити 1.092, а ЈКП „Зеленило – Београд” 150 стајалишта.

Рок завршетка чишћења улица првог приоритета је два до четири сата по престанку падавина, а другог 48 сати након завршетка чишћења улица првог приоритета. У складу са Оперативним програмом и планом рада Зимске службе, који је израђен у сарадњи са Дирекцијом за путеве, ове сезоне та служба одржава 720 улица првог и 850 улица другог приоритета, што је више од 2.200 километара. Зимска служба ангажована је у свих 17 градских општина, а подизвођачи су ангажовани у општинама Сопот, Младеновац и Барајево.