уторак, 19. мај 2015.

Горан Весић: Зауставићемо пропадање стадиона ОФК „Београд”

Градски менаџер Горан Весић састао се данас са руководством ОФК „Београд”, које је предводио председник Управног одбора Дракче Димитријевић.

– Омладински стадион постоји 58 година и налази се у власништву  Града Београда. Наш град, иако је власник, овај стадион никада није укњижио као своју имовину. У међувремену, ОФК „Београду” је истекао уговор о закупу који је имао са градом, који претходна руководства нису желела да продуже и тако се овај клуб, не својом кривицом, нашао у веома тешкој ситуацији. Стадион је сваког дана пропадао тако да је постао небезбедан за гледаоце и фудбалере а, нажалост, и ругло града.

Пре скоро годину дана, одмах пошто је садашње руководство Скупштине града изабрано, састали смо се са делегацијом ОФК „Београд” и договорили кораке како би се овај проблем решио. Данас с поносом могу да кажем да смо укњижили Омладински стадион као власништво града, што је био основни предуслов да почнемо са решавањем овог проблема.

После данашњег састанка мислим да смо нашли пут да проблем коначно решимо. Пошто је Град Београд званично укњижен као власник стадиона, створени су услови да водимо даље процесе.  Обавестили смо данас руководство ОФК „Београд” да ћемо у наредним недељама обезбедити сагласност Министарства спорта, као и да смо отпочели процедуру процене вредности стадиона од Управе јавних прихода. То су предуслови које морамо да испунимо како би Град Београд огласио Омладински стадон на продају. Продаја ће се вршити на тендеру.

Надамо се да ће људи који воде ОФК „Београд” обезбедити партнере који ће купити стадион на предстојећем тендеру и тако постати власници овог објекта. Јасно је да стадион не може да мења намену и он мора да остане место за спортска такмичења. Али куповина стадиона ће омогућити да он буде реконструисан и уређен. Град Београд ће максимално изаћи у сусрет свим напорима да се стадион реконструише и постане једна од лепших спортских арена у граду, наравно у складу са важећим урбанистичким прописима.

Нашли смо законско решење проблема и надам се да за ОФК „Београд” наилазе бољи дани и да ће овај клуб вратити место које је имао у српском фудбалу – рекао је Горан Весић.

Председник Управног одбора ОФК „Београд” Дракче Димитријевић захвалио је Граду Београду и градском менаџеру на ангажовању, подсетивши да је стадион грађен педесетих година и да због лошег стања представља опасност и за играче и за посетиоце, што је истовремено и разлог да ОФК „Београд” има ограничену лиценцу за национална такмичења.

Састанку су присуствовали Славица Савчић, градска секретарка за имовинске и правне послове, и Славко Гак, градски секретар за спорт и омладину.