петак, 9. март 2018.

Никодијевић уручио донацију Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије

Председник Скупштине града Никола Никодијевић посетио је Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије и том приликом у друштву в.д. секретара за заштиту животне средине Иване Вилотијевић уручио донацију у виду књига за библиотеку факултета. 

Донацију је обезбедио Секретаријат за заштиту животне средине, који ове године обележава 28 година рада. Осим ове установе, књиге ће добити и Геодетска техничка школа Београд, као и ПУ „Пионир”. 

Никодијевић је у разговору са студентима и професорима указао на велику важност добре сарадње локалне самоуправе и образовних институција. 

– Драго ми је да видим да у нашем граду постоје образовне установе које студентима заиста пружају велики спектар могућности да развијају себе, своју креативност и знање. Осим тога, важно је да факултети подстичу студенте да буду активни чиниоци друштва. Нама у Граду Београду је изузетно важно да што већи број образовних установа буде у контакту са градом, да будемо повезани и сарађујемо на различитим пројектима. Све то има наравно за циљ унапређење квалитета живота у Београду, али и омогућавање младим људима да стекну нова знања, развију креативност, а да им потом омогућимо да стечено знање искористе на добробит читавог друштва – истакао је први човек Скупштине града. 

Он је изразио задовољство чињеницом да на Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије постоји Развојни центар, где се студенти баве новим технологијама које ће, како је рекао,  у годинама које долазе бити све више тражене. 

– Такође ми је драго да студенти овог факултета често добијају награде на домаћој и међународној сцени, што значи да овде постоји квалитетан систем рада, као и кадар који је посвећен овим младим људима и њиховом образовању. Студенти имају широк спектар знања која ће моћи да примене не само у Београду и Србији већ у читавом свету – додао је Никодијевић. 

Према његовим речима, Град Београд ће и у будућности настојати да подржи и тесно сарађује са свим образовним установама на територији града. 

– Морамо да „отворимо врата” и створимо услове за даљи напредак и развитак генерације која је тренутно у студентским клупама. Желимо да будемо партнери у том послу и надам се да ће сарадња између Града Београда и Факултета за примењени менаџмент, економију и финансије бити успешна и дуга – закључио је Никодијевић и захвалио Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије, наставном кадру и студентима на добродошлици.

Професор Миодраг Брзаковић, који је и председник Савета факултета, захвалио је председнику Скупштине града и Секретаријату за заштиту животне средине на значајној донацији.

– Ово је својеврсни подстицај и признање нашем факултету да усмеримо младе људе који се овде школују ка стицању нових знања из области заштите животне средине. Желимо да ојачамо везе нашег факултета са градом и привредом, јер желимо да наши студенти након завршеног факултета постану активни чиниоци друштва и дају свој допринос када је заштита животне средине у питању – рекао је Брзаковић.