уторак, 19. мај 2020.

Нова Галеника до краја недеље добија нову уређену зелену површину

Председник општине Земун Дејан Матић и начелница Управе ове општине Катарина Зрилић обишли су данас радове на уређењу зелене површине у Улици Јована Стојисављевића 39-41 у насељу Нова Галеника, саопштено је из Општине Земун.

Будући да су епидемиолошке мере у вези са спречавањем и сузбијањем вируса корона још увек на снази, председник Матић је радницима поделио заштитне маске и рукавице и том приликом поручио да је Општина Земун прва општина која је кренула са уређењем урбаних џепова.

– Општинске службе су евидентирале девастиране површине на територији целе општине, те смо направили договор са грађанима, урадили квалитетне пројекте и обезбедили средства из буџета. Већ смо уредили запуштене зелене површине у улицама Филипа Вишњића, Карађорђевој, Карловачкој, на углу Крајишке и Купрешке, као и унутарблоковске површине у улицама Карађорђев трг и 22. октобра. Поред ове локације у насељу Нова Галеника, грађани могу да очекују убрзо завршетак радова и у Улици Светозара Папића – рекао је Матић и нагласио да је приоритет равномерaн развој Земуна.

Председник општине је навео да се уређује и локација у Земун пољу у Улици Фрање Крча, као и да је у току израда пројеката за уређење унутарблоковских површина у Првомајској улици и за неколико локација у насељу Батајница, где ће се радити запуштене зелене површине.

– Све локације договарамо са грађанима и садржаји се креирају по њиховој мери. Дакле, то су зелене површине, мали вртови и баште, са клупама и садржајима за најмлађе и оне нешто старије. Све зелене површине се раде у складу са условима које прописује ЈКП „Зеленило – Београд”, поштујући стандарде о безбедности дечјих игралишта. Важно нам је да нашој деци омогућимо приступ квалитетним реквизитима, пењалицама, клацкалицама, љуљашкама, справама за игру и вежбу и да у једном пријатном амбијенту проводе што више времена у рекреацији – рекао је и захвалио извођачу радова који је и током ванредног стања, уз поштовање свих неопходних мера, био присутан на овој локацији.

Простор за игру најмлађих у насељу Нова Галеника простире се на 400 квадрата, биће опремљен савременим садржајима за игру и вежбу, клупама и озелењеним површинама, а посебна атракција ће бити зип-лајн. Радови ће бити завршени до краја недеље.