петак, 13. новембар 2020.

Грађани од 14. до 28. новембра могу да дају своје предлоге за буџет града за 2021. годину

Грађани Београда ће моћи од 14. до 28. новембра да гласају, дају своје предлоге и тако учествују у креирању буџета града за 2021. годину. 
Београд је прва локална самоуправа у Србији која је нацрт буџета, који се налази на сајту Скупштине града, ставила на гласање грађанима. 

На званичном сајту Града Београда грађани ће од сутра путем формулара моћи да упишу своје предлоге и наведу шта они сматрају да је важно да се уради за њих. Затим ће наредних седам дана предлози бити разматрани, објавиће се који су предлози прихваћени, а нацрт буџета почетком децембра наћи ће се пред градским одборницима.

Грађани ће на овај начин моћи да предложе нове паркове, вртиће или школе, домове здравља, дечја игралишта, као и све оно што мисле да је важно да се уради у њиховом крају. Неки предлози ће се одмах уврстити у буџет, неки ће бити стављени у план за пројектовање како би се реализовали у будућности, а они предлози за које Град Београд није надлежан биће прослеђени другим институцијама. Предлози грађана који су прихваћени биће објављени и они ће тачно знати колико су утицали на овај буџет. То је уједно и порука кампање да се у „Београду гради и ради по твом”.