среда, 15. март 2023.

Свечано отворено реконструисано позориште „Дадов”

Заменица градоначелника Весна Видовић и градска секретарка за културу Наташа Михаиловић Вацић присустовале су данас свечаном отварању обновљеног Омладинског позоришта „Дадов”. 

Ресорна секретарка је истакла да је данас посебан дан за културу града, али и посебан дан у културном животу наше земље. 

Она је подсетила да је 2021. године започета реконструкција Омладинског позоришта „Дадов”, у коју је Град Београд уложио 220 милиона динара.

Подсетила је да је „Дадов” најстарије омладинско позориште у престоници које ове године слави 65 година рада. 

– Радујемо се томе што ће се у реконструисаном позоришту откривати и неговати нови таленти. Београд спада у ред европских градова које одликује богатство културно-уметничког живота, а свакако у тој ризници посебно место заузима „Дадов” као непресушни извор драмског стваралаштва – навела је Наташа Михаиловић Вацић. 

Она је подсетила да су у „Дадову” поникле многе легенде српског и југословенског глумишта. 

– Ово позориште је дало прилику многим глумцима да се искажу и својим стваралаштвом допринесу националном културном благу. Упоредо са афирмацијом талената, „Дадов” данас активно ради и на њиховој едукацији – казала је ресорна секретарка. 

Она је истакла да Град Београд поносно чува културно-уметничку баштину која је, према њеним речима, незамислива без „Дадова”. 

– Поносни смо на реконструисану зграду и њену историју. Ово представља део наших улагања у позориште и културу главног града Србије, како би Београд постао културна престоница овог дела Европе – закључила је Наташа Михаиловић Вацић. 

Свечаном догађају у Улици Десанке Максимовић 6а присуствовали су истакнути глумци, режисери, музичари и други културни радници који су кроз своје каријере имали додира са Омладинским позориштем „Дадов”. Догађају су, такође, присуствовали чланови Градског већа Града Београда и директори јавних предузећа. 

Свечано отварање обновљене сцене за публику заказано је за вечерас у 20 сати премијером представе „Избирачица”.