utorak, 21. avgust 2018.

Radojičić: Kompanija NIS jedan od najznačajnijih partnera Beograda

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev potpisali su danas u Starom dvoru sporazum o saradnji „Zajednici zajedno”. Ovaj program usmeren je na socijalno-ekonomski razvoj opština i gradova u kojim NIS posluje, među kojima značajno mesto zauzima Beograd. 

Potpisivanju su prisustvovali predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, pomoćnici gradonačelnika Andreja Mladenović, Milutin Folić i Aleksandar Marković, članovi Gradskog veća, kao i gradski sekretari i predstavnici Gradske uprave. 

Gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo što danas ima priliku da potpiše novi sporazum sa kompanijom NIS. Ovaj sporazum, naveo je Radojičić, govori o daljoj saradnji Naftne industrije Srbije i Grada Beograda i lepo je prisetiti se aktivnosti koje je NIS imao tokom realizacije projekta „Zajednici zajedno”. 

– Aktivnosti koje su realizovane u okviru ovog projekta poboljšavaju kvalitet života svakog Beograđanina. Do sada je realizovano 50 projekata u vrednosti od 250 miliona dinara i mogu da kažem da je to umnogome promenilo grad u kojem živimo nabolje. Aktivnosti koje NIS sprovodi tokom realizacije akcija iz ovog projekta razvijaju grad u pravcu naše vizije, odnosno boljeg, lepšeg i zdravijeg Beograda – rekao je Radojičić. 

On je dodao da je velika čast imati mogućnost za saradnju sa značajnom i uspešnom kompanijom poput NIS-a, pa je svima u Gradu Beogradu drago što se nastavlja zajednička realizacija projekta „Zajednici zajedno”. 

– Siguran sam da će u narednom periodu delovanje Beograda i kompanije NIS imati isti pravac, jer delimo viziju da Beograd bude bolji za život svakog građanina – zaključio je Radojičić. 

Direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev istakao je da je pravi razvoj jedne kompanije moguć samo uz razvoj zajednice u kojoj posluje. 

– Koliko je to važno za NIS vidi se po projektu „Zajednici zajedno”. U pitanju je partnerstvo koje traje već više od 10 godina i od kojeg lokalne zajednice u Srbiji na godišnjem nivou dobijaju oko milion evra. Beograd za nas ima posebno mesto i ne predstavlja samo adresu, već pouzdanog partnera i saradnika na mnogim projektima. Cilj je uvek isti, dobrobit građana i ovog lepog grada – rekao je Tjurdenjev. 

Nakon potpisivanja, pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović je održao kratku prezentaciju o budućoj saradnji Grada Beograda i NIS-a, odnosno o zemljištu koje je kompanija NIS ustupila Beogradu.

– Kompanija NIS je pronašla model prema kojem će ustupiti gradu lokaciju koja se nalazi između Mosta na Adi i fabrike šećera. Ta lokacija je veoma važna za grad jer omogućava nastavak spuštanja grada na reke. Planirano je uređenje Čukaričkog rukavca, gde će biti izgrađena marina, dok će na zemljištu koje je NIS ustupio biti moguća gradnja na površini od 5,5 hektara, sa čukaričke strane Mosta na Adi – rekao je Mladenović.