četvrtak, 17. januar 2019.

Besplatni sportski programi za đake

Sekretarijat za sport i omladinu organizovao je besplatne sportske programe od 1. do 28. februara za učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Tokom februara svi zainteresovani beogradski osnovci i srednjoškolci moći će da nauče da plivaju i klizaju. Takođe, oni će imati priliku da učestvuju u zimskim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci, bez obzira na materijalni status, omogući bavljenje sportom, pruži mogućnost da steknu osnovna znanja i veštine potrebne za savladavanje novih motoričkih sposobnosti.

Sa učenicima će raditi licencirani treneri sa dugogodišnjim iskustvom, koji će ih uputiti u savladavanje sportskih igara i plivačkog sporta. 
Svi detalji o besplatnim sportskim programima, mestu, satnici i sadržaju programa mogu se naći na sajtu Grada Beograda: www.beograd.rs.

Za škole plivanja potrebno je preuzeti vaučere u Sekretarijatu za sport i omladinu u Ulici kraljice Marije 1 na 11. spratu. Vaučeri će biti deljeni svakog radnog dana od 14. do 31. januara, od 9 do 15 časova. Za sve ostale sportske programe potrebno je prijaviti se organizatoru pre početka programa, jer je broj mesta ograničen. Učenici koji koriste sportske objekte u obavezi su da imaju neophodnu sportsku opremu.

Za škole plivanja koje će se organizovati na teritoriji opštine Lazarevac i u naselju Batajnica, vaučeri će se deliti na teritoriji opštine gde se realizuju škole plivanja.

Plivački klub „Termoelektrana Kolubara” Veliki Crljeni deliće vaučere za „Zimsku školu plivanja 2019” u Savezu sportova Opštine Lazarevac, Savetu za sport MZ „Veliki Crljeni” i na blagajni Sportskog centra u Velikim Crljenima od 10. do 30. januara.

Besplatni vaučeri za školu plivanja, koju organizuje Plivački klub „Aligator”, moći će da se preuzmu u osnovnim školama u Batajnici i u prostorijama ovog plivačkog kluba u Ulici majora Zorana Radosavljevića 315a u Batajnici.

Škole plivanja (obuka za neplivače i usavršavanje tehnike plivanja) organizuju sportske organizacije (klubovi i centri) u sportskim centrima: Akcionarsko društvo Kulturno-sportski centar „Pinki – Zemun”, Gradski centar za fizičku kulturu, Ustanova za fizičku kulturu Sportsko-rekreativni centar „Tašmajdan”, Sportsko-rekreativno obrazovni centar „Vračar”, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Javno preduzeće Sportski centar „Novi Beograd”, Sportsko udruženje „Tonus sport”, Plivački klub „Taurunum”, Plivački klub „Aligator”, Plivački klub „Termoelektrana Kolubara” Veliki Crljeni, Plivački klub „Crvena zvezda”, Plivački klub „Beogradski plivački klub”, Plivački klub „11. april”, Plivački klub „Vračar”, Klub za vodene sportove „Mornar”, Plivački vaterpolo klub „Zemun”, Plivački vaterpolo klub „Novi Beograd”, Vaterpolo klub „Stari grad”, Ženski vaterpolo klub „Crvena zvezda”, Vaterpolo klub za dame TAŠ 2000 i Klub korektivnog plivanja, vaterpola i rekreacije „Vračar”.

Rekreativno klizanje organizuju sledeći sportski centri: Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, JP za uređenje, korišćenje i održavanje „Ada Ciganlija”, Ustanova za fizičku kulturu i Sportsko-rekreativni centar „Tašmajdan”.

Zimske kampove sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim i kreativnim programom organizuju sledeći centri: Gradski centar za fizičku kulturu, Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad”, Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije „Surčin”, Ustanova sportski centar „Voždovac”, Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Ustanova „Voždovački centar Šumice”.