utorak, 9. jun 2020.

Gradonačelnik Radojičić: Gradske službe su u pripravnosti u slučaju novih padavina

Gradske službe su u pripravnosti, a ekipe komunalnih preduzeća na terenu, s obzirom na to da očekujemo nove padavine, istakao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić nakon redovnog kolegijuma sa saradnicima.

Zbog sinoćnog jakog nevremena, kao i najavljenih padavina, sastanku su prisustvovali i direktori JVP „Beograd vode” Dejan Kovačević, JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević i JKP „Vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević, kao i načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević.

Oni su informisali gradonačelnika o aktivnostima koje su preduzete tokom sinoćnog nevremena, s obzirom na to da je u pojedinim delovima grada palo i do 70 litara kiše po metru kvadratnom.

– Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na Senjaku je palo oko 70 litara kiše, na Vračaru oko 65, na Košutnjaku blizu 60. Radi se o ogromnim količinama vode koje naš sistem nije mogao jednovremeno da primi. Delovi grada u kojima je situacija bila najkritičnija su Autokomanda, Požeška i Valjevska ulica, kao i naselje Braće Jerković. Ekipe komunalnih službi grada radile su čitavu noć na otklanjanju posledica nevremena, radnici JKP „Zelenilo – Beograd” su do jutra uklanjali porušena stabla i prelomljene grane – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da je u ovakvim situacijama važna saradnja građana i komunalnih službi, sa ciljem da ovakve vremenske neprilike prebrodimo bez veće štete.

– Hidrometeorološke službe ne pridviđaju za danas tako obilne padavine, kao što su bile juče. Svakako da pratimo njihove informacije, a komunalne službe su spremne da reaguju blagovremeno – rekao je gradonačelnik Radojičić.