petak, 25. septembar 2020.

Vesić: Festival knjige u oktobru na zahtev izdavača

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da će na predlog izdavača tokom oktobra biti organizovan Festival knjige umesto tradicionalnog Sajma knjiga. On je u izjavi za Studio B pojasnio da je Sajam knjiga odložen zbog epidemiološke situacije, jer bi organizacija sajma bila teško izvodljiva zbog zatvorenog prostora u kojem se ovaj sajam održava, podsećajući da uspešna manifestacija mora da okupi velik broj ljudi i omogući organizovane dolaske škola.

– Izdavači su predložili dve lokacije, Knez Mihailovu ulicu i Kalemegdan. Iskreno da vam kažem, smatram da je bolji izbor Kalemegdan jer ima više prostora – naveo je Vesić.

On je istakao da je danas o tome razgovarao sa gradskim sekretarom za kulturu.

– Kao Grad, izaći ćemo im u susret i odobriti održavanje Festivala knjige. Predložićemo da se on održi na Kalemegdanu i da štandovi budu izloženi desetak dana ili dve nedelje, a možda i dva vikenda, kako izdavači budu hteli. Na taj način će Beograđanima ipak izložiti i ponuditi knjige, i to na otvorenom prostoru – istakao je Vesić.

Tako će se u izvesnom smislu održati kontinuitet dok se čeka decembar i odluka da li će Sajma knjiga biti u skladu sa epidemiološkom situacijom vezanom za virus korona, rekao je Vesić.