petak, 13. novembar 2020.

Građani od 14. do 28. novembra mogu da daju svoje predloge za budžet grada za 2021. godinu

Građani Beograda će moći od 14. do 28. novembra da glasaju, daju svoje predloge i tako učestvuju u kreiranju budžeta grada za 2021. godinu. 
Beograd je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je nacrt budžeta, koji se nalazi na sajtu Skupštine grada, stavila na glasanje građanima. 

Na zvaničnom sajtu Grada Beograda građani će od sutra putem formulara moći da upišu svoje predloge i navedu šta oni smatraju da je važno da se uradi za njih. Zatim će narednih sedam dana predlozi biti razmatrani, objaviće se koji su predlozi prihvaćeni, a nacrt budžeta početkom decembra naći će se pred gradskim odbornicima.

Građani će na ovaj način moći da predlože nove parkove, vrtiće ili škole, domove zdravlja, dečja igrališta, kao i sve ono što misle da je važno da se uradi u njihovom kraju. Neki predlozi će se odmah uvrstiti u budžet, neki će biti stavljeni u plan za projektovanje kako bi se realizovali u budućnosti, a oni predlozi za koje Grad Beograd nije nadležan biće prosleđeni drugim institucijama. Predlozi građana koji su prihvaćeni biće objavljeni i oni će tačno znati koliko su uticali na ovaj budžet. To je ujedno i poruka kampanje da se u „Beogradu gradi i radi po tvom”.