petak, 9. februar 2024.

Beograd nastavlja da vodi brigu o najstarijim sugrađanima

Vršilac dužnosti sekretara za socijalnu zaštitu Petar Jordanov obišao je danas sa ministrom finansija Sinišom Malim Klub za stare „Anđelka Trnavac” na Banjici.

On je tom prilikom istakao da Grad Beograd preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu vodi brigu o najstarijim sugrađanima i pruža im različite usluge u okviru dnevnih centara i klubova.

– U okviru Gerontološkog centra postoje 32 ovakva kluba koje posećuje oko 8.500 penzionera. Grad će nastaviti da vodi brigu o našim najstarijim sugrađanima – rekao je Jordanov i zahvalio ministru Malom na pažnji koju posvećuje našim starima kako bi što bezbrižnije provodili svoje penzionerske dane.

Siniša Mali zahvalio je našim najstarijim sugrađanima na svemu što su uradili za Srbiju, kao i na podršci koju i dalje pružaju državnim programima i projektima koji obezbeđuju napredak Srbije.

– Bez podrške naših penzionera, Srbija ne bi mogla da napreduje kao što sada napreduje. Trudićemo se da putem velikih razvojnih projekata ulepšamo i unapredimo našu zemlju, a da mlađim generacijama ostavimo bolje mesto za život – rekao je ministar Mali.

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić poručila je da će Opština Voždovac podržati sve projekte koje sprovodi ovaj centar i zahvalila korisnicima Kluba za stare „Anđelka Trnavac” na toploj dobrodošlici.

Događaju je prisustvovao i direktor Gerontološkog centra „Beograd” Srđan Dimitrijević.