среда, 20. април 2011.

Уручена награда за најбољу организацију цивилног друштва на конференцији о друштвено одговорном пословању

На међународној конференцији о друштвено одговорном пословању „CSR Forum”, Данко Рунић, директор Агенције за европске интеграције и сарадњу са удружењима, уручио је награду за најбољу организацију цивилног друштва Војвођанској зеленој иницијативи из Новог Сада. Награда је додељена за напоре уложене у активности  очувања животне средине током 2010. године.

– Међусекторска сарадња је истински битан аспект друштвено одговорног пословања, јер ствара подстицајан амбијент како за рад организација цивилног друштва тако и за компаније, стимулише креативност појединаца и организација, различите ресурсе и иницијативе и ставља их у службу грађана и њихових потреба. Агенција у потпуности подржава овакве иницијативе, јер и сама ради на стварању подстицајног амбијента за организације цивилног друштва и тренутно заједно радимо на изради Стратегије подршке развоју цивилног друштва. Свим организацијама честитам на резултатима које су до сада постигли, а награду ове врсте сматрамо значајном јер одаје признање за напоре уложене у иницијативе друштвено одговорног пословања – изјавио је том приликом Рунић.

Ове године на конференцији су, поред дипломатског кора и домаћих експерата,  присуствовали и уважени стручњаци из области друштвеног пословања Malen Bejker, из организације Business Respect и Grem Bakster из Међународног форума пословних лидера. Током конференције лансирана је и нова иницијатива Форума пословних лидера за заштиту животне средине, под називом „Иницијатива 5 до 12”. Конференцију о друштвено одговорном пословању „CSR Forum” организовали су Форум пословних лидера Србије и Смарт Колектив.