уторак, 10. април 2012.

Мапирање програма за тинејџере

Секретаријат за спорт и омладину суфинансирао је пројекат „Мапирани сте!”, који у сарадњи са средњим школама Београда реализује Удружење едукатора, уметника и просветних радника „Арс Акта”. То је развојни пројекат чији је циљ „инсајдерски снимак” едукативних, културних и спортских садржаја за младе у Београду. Тинејџери ће састављати извештаје о дешавањима која им привуку пажњу и која оцене најпримеренијим њиховом узрасту, то јест потребама, а одвијају се у крају у ком живе.

Мапирање је организовано као дописна новинарска школа у којој ће мапери редовно извештавати са терена. Једном месечно окупљали би се у радионицама, у оквиру којих ће склапати „Тинејџ мапу Београда 2012”, у чему би им помагали едукатори, новинари и ствараоци који су упућени у тајне добро скројених програма за младе.

Мапери ће бити тинејџери из свих београдских општина који се квалификују на основу Упитника објављеног на сајту удружења www.arsakta.com, то јест новинарског прилога који доставе уз упитник. Рок за пријављивање је 21. април, а упознавање мапера и први радни састанак биће организовани крајем априла.