Градски менаџер Горан Весић посетио је месне заједнице Вранић у Барајеву и Дражевац у Обреновцу и разговарао са грађанима

На трибини у Вранићу, Весић је био заједно са генералним директором ЈКП „Београдски водовод и канализација” Светозаром Веселиновићем. Грађанима је представљено решење за плаћање вишегодишњег дуга који је настао тако што су грађани плаћали воду паушлно, без мерења потрошње за свако домаћинство. Због тога су грађани, годинама уназад добијали астрономске рачуне за воду коју никада нису потрошили и поред тога што су обраћали надлежнима. "Наш посао је да решавамо проблеме па и оне које смо наследили", рекао је Весић и додао да му је жао "зато што претходно руководство Скупштине града и Водовода нису имали слуха да чују ваше оправдане захтеве". "Власт, а посебно локална треба да решава проблеме са грађанима и зато ми је драго што смо пронашли решење за стари дуг тако да платите само оно што потрошили, да се потпишу споразуми са Водоводом како би се прекинули судски спорови и да свака кућа добије водомер како би се знало тачно колико воде се троши", поручио је мештанима Вранића Весић и рекао да је "сва домаћинства убудуће морају да плаћају рачуне за утрошену воду". "То је наша политика да помогнемо грађанима када год можемо али да се зна убудуће ред и да свако плаћа своје рачуне", рекао је градски менаџер и поручио да ће покушати да се пронађе решење за снабдевања водом села Бељина, Арнајево, Рожанци, Манић и Лисовци на сличан начин на који "смо то урадили недавно у лазаревачким селима Степојевац и Врбовно као у многим обреновачким селима".

Весић је потом посетио обреновачко село Дражевац заједно са председником општине Обреновац Мирославом Чучковићем, потпредседником општине Мирком Вранешевићем, градским секретаром за саобраћај Душаном Рафаиловићем, директором Дирекције за путеве града Београда Славишом Живковићем и директором РБ Колубара Милорадом Грчићем. Градски менаџер је обавестио грађане Дражевца да је градска власт после потписивања петицију од стране више хиљада грађана које су организовали општински одбори Српске напредне странке из Обреновца, Лазревца, Барајева, Гроцке, Сопота и Младеновца. "У првој половини јула саопштићемо нове цене за градски превоз у приградским општинама али већ сада могу да кажем да ће оне бити око 40 одсто ниже него до сада. Деценијама су грађани београдских приградских општина плаћали вишу цену јавног превоза од грађана из центра града. Није нормално да месечна маркица из Обреновца кошта 7 700 динара а у центру града 3275!? Последица тога је да од 500 хиљада грађана колико у приградском саобраћају користи градски превоз само њих око 22 хиљаде плаћа превоз!? Зато ће цене у приградском саобраћају бити снижене и скоро изједначене са онима у центру града али очекујемо да сви грађани плаћају превоз. Поред тога, очекујемо да у првој половини јула објавимо и предлог нове мреже линија градског превоза која је рађена на основу бројања путника и саобраћаја и којом треба више да се уважи реалност на терену и потребе грађана. Пошто ће нове цене у приградском саобраћају и нова мрежа линија почети да се примењују од октобра грађани, месне заједнице и општине биће у прилици да од јула шаљу своје прелоге за промену предлога Мреже линија и да тако заједно са градом учествују у креирању јавног превоза. Весић и Чучковић су обишли и школу у Дражевцу где су упознати да школа нема ограду као и да се зато двориште од стране несавесних аутопревозника користи као место за дивљу депонију!? Весић је обећао да ће "бити решен проблем ограде" и додао да је град већ предложио да "несавесним аутопревозницима који одлажу отпад ван депонија као једна од мера уз кривичну пријаву одузимају камиони".

Обраћајући се грађанима, Весић је истакао да је од како је "изабран на функцију градског менаџера сваки дан на терену у разговору са грађанима". "Ова градска власт се разликује од претходних по томе што ми причамо са људима, слушамо шта их тишти и покушавамо да заједно нађемо решења или да објаснимо зашто неки проблем тренутно не може да се реши. То је одговоран приступ и спроводићемо га доследно се док обављамо ове функције", поручио је градски менаџер Горан Весић грађанима.